Derneğimizin 8. Olağan Genel Kurulu toplandı

8. Genel Kurul Toplantısı-30 Nisan 2022

Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin, 8. Olağan Genel Kurul toplantısı 30 Nisan 2022, Cumartesi günü yapıldı. Kuşadası dışındaki dernek üyelerinin, internet üzerinden çevrimiçi olarak katıldıkları genel kurul Kuşadası Mübadele Evi'nde ysaat 14:00'de başladı. 

Dernek Bşk. Ahmet Altunsoy'un açılış konuşmasının ardından, genel kurulu yönetmek üzere divan heyeti seçimine geçildi.


Ahmet Altunsoy, Çalışma Raporunu Sundu

Divan heyeti Ahmet Karcaaltıncaba'nın başkanlığında Tamer Karagül ve Emine Sözer'den oluştu. Toplantı gündeminin okunup onaylanmasının ardından, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu önderi Atatürk, şehitler ve mübadil atalarımız için saygı duruşu yapıldı.


Genel Kurul Divan Heyeti

Derneğin, 28 Mart 2022'de yapılan 7. Genel Kuruldan bu yana görev yapan yönetim kurululnun Çalışma Raporu'nu, dernek başkanı Ahmet Altunsoy görseller eşliğinde bir sunum olarak aktardı. Dernek mali raporu ve kesin hesab özeti sayman yk. üyesi Ergun Candan okudu.

2021 Mart-2022 Nisan Dernek Faaliyet Raporu Sunum Videosu:

Altunsoy, geçen dönemde dernek üyelerinin oluşturup yürüttüğü kümeler eliyle çeşitli etkinlikleri başardıklarını; pandemi ve kapanma koşullarında da dernek çalışmalarının çevrimiçi olarak sürdürüldüğünü, akdardığı sunumunda "14. yılında, Kuşadası Mübadele Derneği artık daha güçlü ve deneyimli olarak, yeni etkinlikler ve çalışmaları ile kentimize, yöremize ve Türkiye Mübadil camiasına katkılarını büyütecektir" dedi.


Dernek Denetim Kurulu raporunun, Feruzan Öge tarafından okunmasının ardından, raporlar ayrı ayrı genel kurul üyelerinin onayına sunuldu. Oylamada, dernek faaliyet raporu, mali rapor ve denetim raporu oybirliğiyle, alkışlarla kabul edildi.

YENİ YÖNETİM ve DENETİM KURULU SEÇİMLERİ YAPILDI


2022 Nisan - 20234 Nisan dönemi için, iki yıllığına derneğin organları seçimine geçildi. Listelerde adı geçen üyelerin, kendilerini genel kurula kısaca tanıtmalarının ardından seçimler yapıldı. Seçim sonucu dernek organları şu isimlerden oluştu: 


DİLEKLER ve TEMENNİLER

Seçimlerin ardından,  yeni seçilenler Halime Sarısakal söz alarak teşekkür etti. 

Ahmet Altunsoy dernek üyelerinin üçte ikisinin kadınlardan oluştuğunu; yönetimde kadın üye sayısının buna uygun biçimde olmasının altını çizdi. Kümelerde etkin üyeler yanısıra, çok sayıda destekçi ve yararlı üyelerin  katkıları ile Kuşadası Mübadele Evi'nin var olduğunu ifade etti. Yeni dönemde, deneyimli dernek üyelerinden oluşturulacak bir DANIŞMA KURULU oluşturulmasının yararlı olacağını vurguladı. 

Genel Kurulun son maddesi olan "Dilekler ve Temenniler" bölümünde, dernek üyelerinden Zerrin Bağcivan, Emine Sözer, Feruzan Öge, Tamer Karagül, İ. Nuri Atagül, Gül Taştekin, Şenay Hamarat,  Can Peker, Bahar Kavalalı, Halime Sarısakal   ve Ceynur Özmen sırasıyla söz alarak, önümüzdeki 2 yıllık döneme ilişkin görüş ve çalışma önerilerini dile getirdiler. 


Yeni seçilen üyeler, 04 Mayıs 2022, Çarşamba günü, saat 14:00'de yapılacak ilk toplantıda görev bölümü yapacaklar.





Derneğimizin 8. Olağan Genel Kurulu toplandı Derneğimizin 8. Olağan Genel Kurulu toplandı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 22:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.