"Mübadil Aile Öyküleri-3" Fotoğraf Sergimiz Açıldı

Dernek Bşk. Ahmet Altunsoy
"Aile Öyküleri ile Kuşadası Mübadil Kuşaklar Fotoğraf Sergisi" açılışı bu gün saat 18:00'de Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde yapıldı.

Açılışa Katılan Kuşadalılar
 Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Bşk. Yardımcıları Muzzaffer Eryiğit, Tufan Asrav, Ayşe Şerifoğlu ile meclis üyeleri Hakan Turan, Nurettin Öztürk, Ferah Sürekçi  ve Kuşadası Müftüsü  Vehbi Akşit, Giritliler Federasyonu Bşk. Yunus Çengel, Belediye Bşk. Özer Kayalı'nın eşi Nil Kayalı da hazır bulunduğu açılışa, Kuşadalılar yoğun ilgi gösterdiler.

Kuşadası Selanik Mübadilleri; Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bşk. Ahmet Altunsoy açılışta yaptığı konuşmada "Bu yıl Mübadele'nin 95. Yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında, 3. sergilerini" açtıklarını belirterek, "amacımız, yaşanan acıları unutmadan ama bunların bir daha yaşanmaması için değerlendirmeler yapıp, dersler çıkararak "bilinç ve tavır" geliştirmektir. İşte burada sergilenen 9 Mübadil Aile Öyküsü ve diğer mübadil kuşaklar fotoğrafları ile yaşadığımız Kuşadası'nda bizler bu yönde bir adım atmış oluyoruz. Dileğimiz, daha çok gençlerimizin bu çabaya ortak olmalarıdır" dedi. Altunsoy, burada sergilenen albümlerin,kalıcı olarak, Kuşadası'nda  açılacak olan Mübadele Evi-Müzesi'nde yer alacağını belirtti.


Kaymakam Muammer Aksoy
Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksöy yaptığı konuşmada "Serginin çok anlamlı bulduğunu" belirterek, kendi ailesinin de bir yanıyla balkanlardan geldiğini; mübadele ile büyük bir nüfus hareketinin söz konusu olmasına rağmen, Türkiye Cumhuriyetinin bu sorunun hallinde başarılı olduğunu belirtti. Kaymakam Aksoy, "sosyal dayanışma ve bilinç ile hem toplumda hem de ülkede huzur ve barış ortamına da katkı olacağını" söyledi. Hazırlanmakta olan turizm-kültür güzergahı üzerinde yer alacak Mübadele Evinin bu yönüyle şehre katkı olacağını vurguladı.

Sergi açılışına katılanlardan Kuşadası Müftüsü Vehbi Akşit  "kendi ailesinin de mübadil kökenli olduğunu" belirtti ve  aile büyüklerinin Sakarya'ya iskan edildiklerini; ailesinin halen mübadelede verilen arazileri işlediğini söyledi.

Daha, sonra aile öykülerinin yer aldığı tabloların başında, iligili kişinin "aile büyüklerinin yaşadağı mübadele süreci hakkındaki kısa açıklayıcı bilgiler eşliğinde sergi gezildi.

Bazı akraba ve tanıdıklarının, hiç görmedikleri eski ilginç fotoğraflarına rastlamak heyecan verici sürpriz oldu.

Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi'ndeki sergi, 29 Ocak 2018 tarihine kadar açık kalacak ve mesai saatleri içinde ziyarete edilebilecek.





VİDEO:

"Mübadil Aile Öyküleri-3" Fotoğraf Sergimiz Açıldı "Mübadil Aile Öyküleri-3" Fotoğraf Sergimiz Açıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 02:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.