Mübadele Kitap Kulübü'nün İlk Buluşması




Kuşadası Mübadele Derneği üyelerince oluşturulan MÜBADELE KİTAP KULÜBÜ, ilk buluşmasını bu gün (18 Nisan 2022, Pazartesi) saat 16:00'da gerçekleştirdi.

Dernek üyelerimizden Şule Pullukçu Akıntürk, Tamer Sarısakal ve Gürsel Şamiloğlu'nun yönetimindeki Mübadele Kitap Kulübünde her ay bir kitap/yazar ele alınarak değerlendirilecek.

DİDO SOTIRIOU ve "BENDEN SELAM SÖYLE ANADOLU'YA"

Kitap Kulübünün bu günkü buluşmasında, 1992-Abdi İpekçi Türk Yunan Dostluk Ödülü'ne değer görülen Aydın doğumlu  Yunanlı yazar Dido Sotiriou'nun  "Benden Selam Söyle Anadolu'ya" adlı kitabı ele alınarak değerlendirildi.




2004 Yılında Atina'da vefat eden yazar Dido Sotiriou'yu  birebir tanıyan ve uzun süre dostluk ilişkini sürdüren dernek üyemiz Münevver Bilgin Günay'ın çevrimiçi katılarak yazarla olan anılarını, kitaptan alıntılar ve aktarımlar eşliğinde sunması, Kitap Kulübünün ilk buluşmasını renklendirdi.



Daha sonra katılımcılar kitaba,yazara ve romanın geçtiği tarihsel döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

KİTAP KULÜBÜ'NDE GELECEK AY: "Makedonya 1900" - NECATİ CUMALI

Her ayın ilk Pazartesi günü, saat 16:00'da periyodik olarak toplanacak olan Kuşadası Mübadele Kitap Kulübü'nde 02 Mayıs 2022, Pazartesi günü, Florina'nı mubadili bir aileden olan yazar Necati Cumalı'nın "Makedonya 1900" kitabı değerlendirilecek.


Mübadele Kitap Kulübü'nün İlk Buluşması Mübadele Kitap Kulübü'nün İlk Buluşması Reviewed by Mübadele Kusadasi on 22:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.