BİZ KÜME DİYORUZ!..


Kuşadası Mübadele (Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma) Derneği kümeleri ve atölyelerinin organlarını (Temsilcisi, Yardımcı ve Yazman) seçmek üzere tüm üyelerimizle buluşuyoruz. Birlikte üretmek ve paylaşmak; kendimizi geliştirmek istiyor isek kümeleri birlikte oluşturalım!

KÜME NEDİR?

Kuşadası Mübadele Evi ve Dernek etkinliklerinin planlanması, hazırlanması ve başarıyla uygulanıp sonuçlandırılması aşamalarını yürüten ÜYELER TOPLULUĞU'dur. Kimi kuruluşlar Çalışma Grubu ya da Komisyon olarak adlandırıyorlar. Biz KÜME diyoruz!

KÜMELER NASIL OLUŞUR?

1) Derneğimize üyelik başvurusu aşamasında (ya da dönem başında tüm üyelere Yönetim Kurulu tarafından yapılan davet sonucu) kümelerde görev almak, gönüllü olarak gerçekleşir.
2) Her bir dernek üyesinin, kendi ilgi ve yetkinliğine uyan bir KÜME’de görev alması esastır.
3) KÜME’nin gereksinimi, ya da üyenin tercihleri doğrultusunda. kümeler arasında geçiş-değiştirme yapılabilir.

KÜMELER NE YAPAR?

Kümeler, Kuşadası Mübadele Derneği ve Evinde ki etkinlikleri planlar, hazırlar ve yürütür.
Örneğin;MÜBADİL AİLE ÖYKÜSÜ KÜMESİ: Her ayın ilk Cumartesi günü, bir AİLE ÖYKÜSÜ SUNUMU programını hazırlar.

MÜBADİL MUTFAĞI KÜMESİ

Adı üzerinde mübadil-muhacir-göçmen yemeklerini tatlarını tanıtmak, kayıt altına almak , tadım ve sunumunu hazırlayacak kişi/kişileri angaje eder ve TADIM ve SUNUM YAPMALARINI sağlar.

2 YAKADAN EZGİLER KÜMESİ

Her ayın 2. Cumartesi gününde, bir müzik insanını/grubunu KISA BİR DİNLETİ için angaje eder ve BU ETKİNLİĞİ yürütür ve sonuçlandırır. Ayrıca dernek bünyesinde oluşturulan MÜBADELE KOROSU'nu, müzik atölyelerini yönetmektedir.

BİR KONU-BİR KONUK KÜMESİ

MÜBADELE ODAKLI çalışmaları; yayınları ve tezleri olan bilim insanlarını-yazar ve sanatçıları konuk ederek SÖYLEŞİ-İMZA-SUNUM vb. etkinliklerini her ayın 4. cumartesi gününde üye ve konuklarımıza takdim eder.

Kümelerin, 4 aylık dönemleri içeren TASLAK PROGRAMLARINI takvime bağlamaları, süreclerin mümkün olduğunca aksamadan yürütülmesi için tavsiye edilmektedir.

Yukarıda kısaca açıklandığı üzere her küme kendi alanında, ilgili üyelerden oluşmakta ve çalışma takvimi ve programlarını hazırlayıp, süreci yürütmektedir.

Dernek GEZİ KÜMESİ, günübirlik ya da konaklamalı gezilerimizi hazırlayıp üyelerimize sunar iken;
TEKNOLOJİ KÜMESİ bu alanda bilgilenmemizi sağlayacak çalışmalar yürütmektedir.

SPOR ve HALK DANSLARI Kümemiz sağlıklı yaşam, üye yaş grubuna uygun jimnastik , spor ve folklor çalışmaları yürüten bir program uygulamaktadır.

Görüldüğü üzere, her bir dernek KÜMESİ, adıyla anılan alan/alanlarda hazırladığı etkinlikler ile dernek faaliytlerini oluşturmaktadır.

Sonuç olarak, kümeler canlı bir dernek iç yaşamını ve her bir üyenin katılımını sağlar iken; dernek bütününde zengin etkinlik çeşitliliğini; oluşturmaktadır.

Küçüklü, büyüklü her bir katkının, katılımının önemi vardır ve her bir üyemize UYGUN BİR DERNEK KÜMESİ VARDIR*
BİZ KÜME DİYORUZ!.. BİZ KÜME DİYORUZ!.. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 23:25 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.