Mübadele Evi'nde Ekim-2021 Aile Öyküsü Sunumu

Işık Erkal Melhem, "Fehimakis Aile Öyküsü" sunumunda
 Kuşadası Mübadele Evi'nde her ayın ilk Cumartesi günü yapılan "Mübadil Aile Öyküsü"nde, bu kez "Fehimakis Ailesi"nin öyküsü vardı.

02 Ekim 2021, Cumartesi günü saat 16:00'da başlayan sunuma önemli bir katılım oldu ve  büyük ilgi gördü.

Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Derneği-Mübadil Aile Öyküsü kümesinin programladığı etkinlikte, emekli-arkeolog Işık Erkal Melhem, aile büyüklerinin Girit'ten Kuşadası ve Söke'ye uzanan göç-mübadele öyküsünü, ekrana yansıtılan eski aile fotoğrafları eşliğinde büyük bir heyecan ve duygu seli içinde katılımcılara aktardı.

Dernek Genel Sekreteri, toplantı açılış konuşmasını yapıyor.

Işık Melhem kızı Rima ile
Dernek Genel Sekreteri Bahadır Akkoyun'un açış konuşmasının ardından, Işık Erkal Melhem, anne ve baba tarafından Girit'li olan dedelerinden başlayarak, babasının 1922'de Girit'ten kaçışını; Didim'e yerleşmelerini;  akrabalarının Söke ve Kuşadası'ndaki yaşamlarından kesitleri sundu. 


Anne ve babası ile Girit'e, babasının doğduğu köye 1961'de yaptıkları ziyaret ve orada gördüklerini; Girit üzerine derleme ve kitapları ile tanınan ağabeyi Ali Ekrem Erkal'dan söz eden Işık Erkal Melhem, ilgiyle izlenen Aile Öyküsü'nü, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh; Cihanda Sulh" deyişi ile bitirdi.

Sunum-toplantı ardından, katılımcılar Kuşadası Mübadele Evi'nin bahçesinde, ikramlar ve çay kahve eşliğinde söyleşi ve sohbeti sürdürerek,  aile büyüklerinin anılarını, ata memleketlerine yaptıkları ziyaretleri yad ettiler. 


02 Ekim 2021, Cumartesi, Aile Öyküsü Sunumu bitiminde anı fotoğrafı

Toplantı bitiminde, Kuşadası Mübadele Evi giriş kapısı önünde Melhem ailesi ile Mubadele Evi ve Kuşadası Mübedele Derneği  yöneticileri günün anısına bir anı fotoğrafı ile etkinliği sonlandırdılar.








Daha çok fotoğraf için: https://www.facebook.com/media/set?set=oa.985372372021560&type=3

Mübadele Evi'nde Ekim-2021 Aile Öyküsü Sunumu Mübadele Evi'nde Ekim-2021 Aile Öyküsü Sunumu Reviewed by Mübadele Kusadasi on 01:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.