Ekim Ayı MÜBADİL MUTFAĞI yapıldı

 

Mübadil Mutfağı'nda Aysel CANDAN sunum ve tadımı-23.10.2021

AYDABİR- MÜBADİL MUTFAĞI Ekim ayı etkinliği kapsamında, Kuşadası Mübadele Evi'nde, dernek üyemiz Aysel Candan'ın hazırladığı yiyeceklerin sunumu ve tadımı gerçekleştirildi.

Toplantıyı açan, derneğimizin Mübadil Mutfağı temsilcilerinden Nuran Kaşlıoğlu, sunumu-tadımı hazırlayan üyemiz Aysel Candan'ı kısaca tanıtarak mikrofona davet etti. 

Kuşadası Mübadele Evi-MÜBADİL MUTFAĞI'nda AYSEL CANDAN anlatıyor

164 No'lu dernek üyemiz ve Yunanistan'ın Epir bölgesi'ndeki Alasonya'dan mübadil gelmiş bir aileden olan Aysel Candan, aile büyüklerinin incirden elde ettikleri "Gün Balı"nın  ve bu günkü programda yer alan diğer yiyeceklerin hazırlanma sürecini,  katılımcılara ayrıntılı olarak anlattı.

Gün balı yapımı ile İncir Pekmezi yapımı arasındaki fark, dernek üyelerimizden Can Peker'in de katkısıyla anlatıldı. İncirden elde edilen, Gün Balı ile Can Peker'in annesinin, Mursallı'da hazırlayarak gönderdiği İncir Pekmezi katılımcı-konuklara sunularak, tadımı yapıldı.

Kuşadası Mübadele Evi'nde-Gün Balı tadımı

Kavala kurabiyesi konusunda çok mahir olduğu bilinen ve takdir edilen Aysel Hanım, Kuşadası'nda çok sevilen bu kurabiyenin hazırlanışındaki püf noktasını da izleyicilerle paylaştı. (Püf noktasını, fiilen hazır bulunan üyelerimize hürmeten, buraya yazmıyoruz. :-)))

Aysel Candan'ın Mübadil Mutfağındaki sunumu: 


BAHÇEDE TADIM ve SONRASINDA MÜZİK

Sunumun ardından, Mübadele Evi'nin sonbahar renkleri düşmüş ağaçlarla süslü bahçesinde,  Aysel Candan'ın hazırladığı Yoğurtlu Pancar Salatası, Pırasa Mücver, Kavala Kurabiyesi konuklara ikram edildi.

Mübadil Mutfağı'nda, sunum ve tadımın ardından müzik - 23.10.2021

Mübadil Mutfağı Kümesi'nin katılımcılara-konuklara servisi, çay-kahve ikramı sonrasında, derneğimizin başkanı Ahmet Altunsoy (Bağlama), Okan Atagül (Gitar) ve Ahmet (Akordion) enstrümanları ile müziği başlattılar.. 

Müziğin ritmine dayanamayıp dansa kalkanlar

Üyelerimiz ve konuk katılımcıların oluşturduğu koro, geç saatlere değin ortak türkülerimizi-şarkılarımızı seslendirdi. Müziğin coşkusuyla arada dansa kalkanlar ile güzel bir Cumartesi etkinliği anılarımıza ve Kuşadası Mübadele Evi arşivine kaydedildi.

Etkinlikten daha çok fotoğraf için lütfen bağlantıya tıklayınız: 
https://www.facebook.com/media/set?set=oa.205171825080911&type=3

Ekim Ayı MÜBADİL MUTFAĞI yapıldı Ekim Ayı MÜBADİL MUTFAĞI yapıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 21:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.