Millipark'ta Harika Bir Gün


 Çok güzel bir gündü. 

Bunu organize ederek, emek-caba-katkılarıyla daha güzel yapan Çevre-İklim Kümesine,  Gezi Kümesine; Can Peker'e, Feruzan Öge'ye, Mutlu Sayar'a çok teşekkür ediyoruz!

Dernek üyelerimiz ve aramıza katılan dostlarmızla sakin güneşli bir  Ekim gününde (19.10.2021) kendimizi Dilek Yarımadası-Menderes Deltası Milli Parkı'na, Güzelçamlı'ya (Adalı'ların deyimiyle) Kalamaki'ye attık. Varış noktamıza döndüğümüz yolun kenarında asfaltı arşınlayan bir "tilki", nerde kaldınız insancıklar der gibisinden bizim otobüsün geçisini selamlarken, şaşıra kaldık!..

Son plaj, Karasu'ya masaları, salına salına ninni söyleyerek kıyıyı yalayan denize yakın sıraladık... Masalara, birbirinden güzel kahvaltılar, yemekler, atıştırmalıklar dizildiğinde, renkleriyle tatlarıyla ortalığı bir şenlik kapladı.. Gelsin çaylar, kahveler ve sohbet..

Kahvaltı-öğle yemeği birarada, emek veren üyelerimizin hünerleriyle destana dönüşen yeme içme faslından sonra "kısa bir tanıtma ve tanışma" faslı.. 



Sonrasında, 3 km.lik yürüyüş ve çevre temizliği eylemi..

Arada, binbir çeşit bitki, yaprak ve ağacın salgıladığı sihirli kokuları içimize çeke çeke, denizin kıyısında kültür-fizik, esneme hareketleri... Emine Sözer öğretmenimizin önderliğinde elbette..




Çevre temizliğinden, Karasu plajına döndüğümüzde, Güzelçamlı'dan üyelerimiz Bayram Başkan (Bayaözlü) ile Nurettin Öztürk de aramıza katıldılar... Biraz memleket meselesi, biraz  Kuşadası körfezinin sorunlarını; çokça derneğimizi ve üye topluluğumuzu konuştuk!..



Aramızdaki koro üyelerinin seslendirdiği  türküler, sakin plajda yankılanırken, 16.15'de Kuşadası'na doğru dönüş yoluna koyulduk..

Otobüsten henüz inmeden, kimi dernek üyelerimizin  "bundan sonra nereye gidiyoruz?" soruları,  gezi kümemizce not edildi.. Yani, yeni rotalar, "günübirlik geziler" planlamadalar..



Daha fazla FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ: 

https://www.facebook.com/media/set?set=oa.234375051930029&type=3

Millipark'ta Harika Bir Gün Millipark'ta Harika Bir Gün Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.