Kuşadası Mübadele Evi'nde, Temmuz Ayı Mübadil Mutfağı Sunumu


Kuşadası'nda faaliyet gösteren Mübadele Derneği 'nin, (Selanik Mübadilleri Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği)  AYDABİR adı altında gerçekleştirilen etkinliklerinden biri olan ve her ayın 3. Cumartesi yapılan MÜBADİL MUTFAĞI, bu gün (16.07.2022, Cumartesi) yapıldı.

Derneğin, MÜBADİL MUTFAĞI KÜMESİ'nce hazırlanan DOLMALAR (Biber, Patlıcan, Yaprak Sarması), BÖRÜLCE EKŞİLEMESİ, YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI ve KÜNERLİ İRMİK HELVASI'ndan oluşan zengin menü üyelere ve konuklara sunuldu.




Kümelerden sorumlu, dernek bşk. yardımcısı Halime Sarısakal'ın açılış konuşmasının ardından, MUTFAK KÜMESİ temsilcisi Selda Songur, bu gün sunulan yemeklerin tariflerini ve hazırlık sürecini aktardı, kümeyi oluşturan dernek üyeleri Gonul Korkmaz, Nurşen Çelikel, Nurten Çeliksoy ve diğer üyeleri tanıtarak teşekkür etti.



Büyük beğeni alan yemeklerin, Kuşadası Mübadele Evi bahçesinde sohbet ve müzik eşliğinde yenilmesinin ardından, müzisyen dernek üyelerinin oluşturduğu  GRUP NOSTALJİ, her etkinlik sonrasında olduğu gibi, kısa bir canlı müzik-mini konseri verdi.


Nefis yemekler ve tadlar, çay-kahve servisi ve birlikte söylenen şarkı ve türkülerle devam eden etkinliğin bitiminde, dernek üyeleri  ve ziyaretçilerin "takdir ve memnuniyet" duygularını ifade ettiler.

Günün menüsünden bağış karşılığı, paket yaptırarak evlere de götürüldüğü gözlenir iken, Kuşadası Mübadele Derneği- Mübadil Mutfağı Kümesinin, Ağustos ayı için yeni tatlar ve yeni sürprizler ile karşımıza çıkacağı duyuruldu.

Mübadil Muüfağı Kümesi'sinin Temmuz-2022 etkinliklerinden daha fazla fotoğraf ve video için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız:

ALBÜM: MÜBADİL MUTFAĞI-TEMMUZ-2022

Kuşadası Mübadele Evi'nde, Temmuz Ayı Mübadil Mutfağı Sunumu Kuşadası Mübadele Evi'nde, Temmuz Ayı Mübadil Mutfağı Sunumu Reviewed by Mübadele Kusadasi on 19:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.