Anadolu Kökenli Rumların dernekleri Sisam'da Buluştu


 Karşımızdaki, Yunanistan'ın Sisam adasında (Samos) yakın adaların Anadolu kökenli Rumlarınn derneklerinin 2. Küçük Asya Buluşması yapıldı.

Sisam Küçük Asyalılar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmaya, Sisam'ın yanısıra Leros, Sakız, Siroz adaları derneklerinin ekipleri katıldı. İki gün (10 ve 11 Temmuz 2022) süren buluşmada, ekipler dans ve müzik  gösterileri sundu.


Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki ulusal kurtuluş savaşında,  işgalci Yunanistan ordusunun yenilgisi ve bozgunu ile birlikte, kaçarak Anadolu'yu terk eden Rumlar, bu durumu Küçük Asya Felaketi (Yunanca: Μικρασιατική καταστροφή, Mikrasiatiki katastrofi) olarak adlandırmaktadır.  100. Yılı olarak Yunanistan'da çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.



Sisam'daki etkinliklerin son gününde, bir araya gelen dernekler-ekipler, (bizim Kuşadası ve Türkiye'de mübadil kuruluşlarının her yıl 30 Ocak'ta yaptığımıza benzer şekilde) Vathi'de (Samos) denize çiçek bıraktılar. 

(Kaynak. Küçük Asyalılar Derneği-Sisam, Samos Today-Radio Cafe 102,4)
https://www.facebook.com/groups/RadioCafe102.4/

https://www.facebook.com/groups/678869332255982


Anadolu Kökenli Rumların dernekleri Sisam'da Buluştu Anadolu Kökenli Rumların dernekleri Sisam'da Buluştu Reviewed by Mübadele Kusadasi on 11:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.