Mübadele Evi'nde "Küçükoğlu Aile Öyküsü" sunumu

Küçükoğlu Aile Öyküsü sunumu anısı, Mubadele Evi -04.12.2021

Kuşadası Mübadele Evi'nin AYDABİR etkinlikleri kapsamında 04 Aralık 2021 Cumartesi günü, saat 15:00'de Küçükoğlu Aile Öyküsü Sunumu yapıldı. 

Kenan ve Müveddet Küçükoğlu'nun evlatlarından olan dernek üyemiz ve halen Söke Kızılay Başkanlığını  göreğvini sürdüren Ertürk Küçükoğlu tarafından gerçekleştirilen sunumda, Küçükoğlu ailesinin zengin fotoğraf-görsel arşivi de ortaya çıkarılarak, kullanıldı. 


Küçükoğlu Ailesi Arşivi'nden

Kandiye-Girit 1922 doğumlu Müveddet hanımın 1 yaşında iken mübadelede ailesiyle İzmir'e oradan da Söke'ye yerleşmeleri; 1908 Söke doğumlu Kenan Küçükoğlu'nun fotoğrafçılık merakı, evinde bir karanlık oda oluşturarak, fotoğraf banyo ve tab etmesi, modern çiftçilik ve hayat tarzı ile Kuşadası Yavansu'da, bir zamanlar "Küçükoğlu Kamping" olarak bilinen bahçenin satın alınması ve turizme yönelimleri Ertürk Küçükoğlu'nun ailesinden renkli anılarla dile getirildi.

Derneğimizin  YouTube kanalına da yüklenmiş olan, Küçükoğlu Ailesi sunum fotoğrafları ile toplantı akışı özet video filmlerini aşağıdan izleyebilirsiniz:  


1- Küçükoğlu Aile Öyküsü Sunum fotoğraflarından hazırlanmış video:


2- Mübadil Aile Öyküsü akış videosu: 



HER AY İLK CUMARTESİ: BİR MÜBADİL AİLENİN ÖYKÜSÜ

Mübadil Aile Öyküsü, her ayın ilk Cumartesi günü (kış döneminde saat 15:00'de ve yaz döneminde saat 16:00'da başlamak üzere)  periyodik olarak sürdürülüyor. 

Aile Öyküsü sunumu planlanması, hazırlanması Kuşadası Mübadele Derneği'nin ilgili (MÜBADİL AİLE ÖYKÜSÜ)  Kümesi'nce programa alınıp takvime bağlanıyor. Aile Öyküsü Kümesi'nde halen dernek üyelerimiz Zehra Pancar, Cengiz Pancar, Günay Akkoyun, Bahadır Akkoyun görev yapıyor.

Kuşadası Mübadele Derneği (Selanik Mübadilleri ve Rumeli Göçmenleri) bu güne değin, Kuşadası ve çevresinde yerleşik mübadil aile öyküsü sunumunu gerçekleştirerek, dernek arşivini zenginleştirdi.

Mübadele Evi'nde "Küçükoğlu Aile Öyküsü" sunumu Mübadele Evi'nde "Küçükoğlu Aile Öyküsü" sunumu Reviewed by Mübadele Kusadasi on 21:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.