Günübirlik: MURSALLI-MAGNESİA-SÖKE

 


27 Mart 2021, Cumartesi günü üyelerimiz, kendi araçları ile olmak üzere, yakın çevremizdeki mübadil köyü Mursallı'ya gidiyoruz.

Köyü ve çevreyi ziyaret edip, mübadil dostlarımız ile tanışma ve sohbet faslının ardından. öğle öğünümüzü yerel kadın kooperatifi MURKOOP'un hazırladığı Soğan Böreği, Peynirli-Otlu Börek, Ayran ve Gizimedis tatlısından oluşan geleneksel-yerel yemekler ile tamamlıyoruz:

Köy kahvesinde çay-kahvelerimizi içip, yakındaki antik yerleşim Menderes Magnesia'sına doğru yola çıkıyoruz:  (Tekin köyü yakını, Söke karayolu üzeri)  Üyemiz ve rehber Münire Kalkım'ın anlatımıyla antik kenti-stadiumu geziyor, son kazılarda ortaya çıkarılanlarla ilgili bilgiler alıyoruz.

GEZİ ROTAMIZ
Sonraki durağımız, komşu ilçe Söke'nin, son birkaç yıldır sürdürülen Sokak ve Cephe Sağlıklaştırma çalışmalarıyla  öne çıkan, Kemalpaşa Mahallesi. Burada restorasyonu tamamlanan tarihi konakları geziyor ve bilgi alıyoruz. 

Ardından, Kuşadası'na dönüyoruz.

Gezi özel araçlarımız ile, her araçta 4 kişi ile yapılacak olup, KİŞİ BAŞI öğle menüsü dahil 70,- TL  bağış karşılığıdır.

 

BAŞVURU İÇİN: DERNEK GEZİ KÜMESİ- Feruzan Öge: 0536 672 7802

  • Buluşma yerimiz Kuşadası Meteoroloji kavşağı ve hareket saatimiz sabah:10:00
  • Organizasyon için: Gezi Kümesi'ne, Feruzan Öge, Münire Kalkım'a; Mursallı'dan Can Peker'e teşekkür ederiz.)



Günübirlik: MURSALLI-MAGNESİA-SÖKE Günübirlik: MURSALLI-MAGNESİA-SÖKE Reviewed by Mübadele Kusadasi on 21:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.