Baharı Karşılayan Bir Gezinti: Mursallı-Magnesia-Söke



19 Üyemizin, özel araçlarıyla katılımı ile Ege'nin parlak güneşi altında, bahar renkleri ve kokularını (maskeli yüzlerimize) çekerek güzel bir gezinti yaptık bu gün.. Doğa, kültür, gastronomi, tarih, mimari, sosyal vb. gözlemler; bilgilenmeler ile sanki biraz daha donandık ve zenginleştik!.. 


Bizi karşılayan, ağırlayıp meydanda hazırladıkları özenli masalarda konuk eden, gezdirip bilgler veren Mursallı'dakı mübadil dostlarımıza, son Belediye Bşk. ile SS Mursallı- Morallı Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Bşk. Hayri Altay'a, Mursallı Mahalle Muhtarı Nihat Özkaya'ya, Mursallı Kadın Emeğini değerlendirme uğraşısındaki tüm kadın girişimciler adına Emel Hanıma,  Ogün Ağan'a, Kazım Özer'e, bu gezinti fikrini geliştirenlerden Can Peker'e adını anamadığımız tüm Mursalli Kasabasi'ndaki dostlarımıza teşekkür ediyoruz. 


Ayrıca Mursallı ziyaretimizde, meydandaki buluşmada Germencik Bel. Bşk. Fuat Öndeş, İncirliova Bel. Bşk. Aytekin Kaya ve diğer halk temsilcileri de katılarak, bizleri onurlandırdı.


Daha sonra antik kent Magnesia ve antik stadyum Münire Kalkım'ın anlatımıyla gezildi. 


Son durağımız Söke'de, belediyenin Kemalpaşa mahallesinde, düzenlediği sokak ve tarihi yapıları ziyaret ettik, yetkililerden bilgi aldık.

Elbette bu güzel organizasyonu mükemmel düzende hazırlayıp bitiren derneğimiz Gezi Kümesi'ne, üyemiz-rehber Münire Kalkım'a, şükranlarımızı ifade etmek isteriz. 


Baharı Karşılayan Bir Gezinti: Mursallı-Magnesia-Söke Baharı Karşılayan Bir Gezinti: Mursallı-Magnesia-Söke Reviewed by Mübadele Kusadasi on 12:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.