Mübadele Evi'mizde Bir Gün

Kuşadası Mübadele Evi'mizde bu gün (14 Ocak 2021) bereketli ağacımızdaki, bol çekirdekli, ama olgunlaşmış ve tatlı mandalinaların tamamını; ardından son günlerde Kuşadası'ndaki yoğun yağmurun yıkayıp temizlediği, iri ve güneş altında kızarmaya dönmüş turunçlardan topladık. 

Turunç ağaçlarımız halen yüklü..

Toplanan mandalinalardan ve turunçlardan bir bölümünü, komşularımıza, İkioluklu çarşısı esnafına dağıttık. Arda kalanını, isteyen üyelerimizin kolayca erişebilmeleri için  başkanımız Ahmet Altunsoy'un annesinin evine bıraktık. 

Turunç Reçeli yapmak isteyenler oradan istedikleri kadar alabilirler. Daha fazlasını isteyenler için taze turunçları dalından da toplayabiliriz. 

Söylemesi bizden, zeytinyağlı ot yemeklerinizde, salatalarınızda turuncu limon yerine de kullanabilirsiniz. Hani bilmeyenler için yazıyoruz: siyah ya da yeşil farketmez, kahvaltılık zeytinlerinizin üzerine de turunç sıkılırsa harika oluyor!

Sayman Y. K. Üyemiz Ergun Candan (sağda), Berkay Erkul ile

Mübadele Evi'mize bu gün için randevu ile gelen Üniversite öğrencisi ziyaretçilerimiz vardı. Ankara Üniversitesi'nde Halk Bilimleri bölümü 3. sınıf öğrencisi Berkay ERKUL, dönem ödevi olarak KUŞADASI MÜBADELE EVİ'NİN TANITIMI'nı almıştı.  çalışma hazırlıyordu..

Üniversiteli ziyaretçilerimize, Mübadele Evi'mizin hikayesini anlatıp bilgi verir iken, geçen yıl obje bağışları yapanlardan ABD'de yerleşik-yaşayan Necmiye Tuncer de geldi. Bağışladığı objlerin sergilenmekte olduğundan memnuniyeti yanısıra, babasının bizzat elleriyle yaptığı sandığın, üzerine onun adının yazılmasını rica etti. Mübadil yatak odasında sergilenen sandığın üzerine "Abdurrahim Tuncer" yazılacağını not ettik.


Mübadele Evi'mizde Bir Gün Mübadele Evi'mizde Bir Gün Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.