Mübadele'nin 101. Yıldönümünü Anma Hazırlıkları

 

Çanakkale-Küçükkkuyu'da açılan Türkiye'deki ilk Mübadele Anıtı


1️⃣ 30 OCAK 2024, bundan 101 yıl önce, Lozan'da imzalanan TÜRK-YUNAN AHALİ MÜBADELESİ SÖZLEŞME ve PROTOKOLÜ'nün yıldönümüdür.

Derneğimiz, kurulduğu yıldan itibaren her yıl, bu güne ilişkin bir ANMA PROGRAMI yürütülegelmiştir.

2️⃣ Derneğimizin çabaları ve çalışmaları ile Kuşadası özelinde "mübadele konusu ve kavramı" daha çok kişi tarafından bilinir ve ilgilenilir bir konu olmuştur. 

Bu yıl da, 30 Ocak 2024 tarihi haftasında MÜBADELENİN 101. YILDÖNÜMÜ ANMA ETKİNLİKLERİ hazırlamaktayız.


3️⃣ Klasik programımıza ek olarak sizlerden gelecek önerileri ve teklifleri hep birlikte değerlendirmeye almak isteriz. Anma programımızı zenginleştirecek her öneriniz bizim için önemlidir.
Yönetim Kurulumuzun , 04.01.2024 Perşembe günü yapacağı toplantısına değin bize iletmenizi rica ederim.

(FOTOĞRAF: Mübadele'de, Alaşehir'den giden Ortodoks Anadolu Rumlarının, Atina'nın banliyösü Nea Filedilfiya yerleşiminde, yaptıkları MÜBADELE ANITI. )



👉 ÖNEMLİ NOT: Derneğimiz kurulduğu tarihten itibaren, Kuşadası'nda mübadelenin anısına bir anıt-heykel yapılması için belediye yönetimleri ile muhatap olmuş, yer seçimi-önerisi ve çeşitli sanatçılara eskiz çalışmaları yaptırım, belediye yönetimlerine sunmuştur.  

Şehir mermer heykel-anıtlar ile doldurulur iken, yerleşik nüfusunun yarınına yakını, eski Omanlı coğrafyasından muhacir-mübadil-göçmen olan Kuşadası'nda bir MÜBADELE ANITI YOKTUR!.. 

👉Kuşadası'nda bir MÜBADELE ANITI YAPILMASI, derneğimizin kısa-orta-uzun vadeli stratejik planının hedeflerinden biridir.!

Mübadele'nin 101. Yıldönümünü Anma Hazırlıkları Mübadele'nin 101. Yıldönümünü Anma Hazırlıkları Reviewed by Kuşadası Mübadele Evi on 10:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.