Aile Öyküsü Hazırlama Semineri, 6 Ocak'ta

 


Hayır unutmamalıyız!.. Unuttturamalıyız. Ders almak ve geçmişte yaşanan "acılar bir daha yaşanmasın" diyorsak ve "dünü, bu güne; bu günü yarına bağlamak" istiyorsak.. İşte mikro tarih, kendi ailemizden başlar..

En önemli kümemiz.. Bizi var eden aile büyüklerimizden, bize, çocuklarımıza ve torunlarımıza uzanan tarihsel çizgi.. Anlatılar, yemekler, şarkılar, belgeler, fotoğraflarla, zaman tünelinde giderek silikleşen, kaybolan ve unutulan anılar.

Mübadil Aile öyküsü Kümemiz, bu anlamda derneğimizin en önemli kümelerinden biridir. Bu güne değin, yüzlerce aile öyküsünün derlenmesine, toparlanılıp, sunulmasına ve arşivimize geçmesine aracılık etmiştir. 

Üc kez fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.. Şimdi, 2024'e girdiğimiz bu günlerde, bu önemli ve işlevli kümemize tüm üye ve dostlarımızın dikkatini çekmek katkı ve katılımlarını sağlamak istiyoruz!

Kendi aile öykünüzü derlemek, istediğiniz kadarını dernekler-bizlerle paylaşmanız için, nasıl bir yol yöntem izliyelim. Hangi belge ve bilgiler, nereden elde edilir. Nasıl sunuma hazırlanır..

Önümüzdeki Cumartesi, kümemizin etkinliği bu yönde yapacağımız bir seminer olacaktır. 

Tüm üye ve dostlarımızı bekleriz!..

Aile Öyküsü Hazırlama Semineri, 6 Ocak'ta Aile Öyküsü Hazırlama Semineri, 6 Ocak'ta Reviewed by Kuşadası Mübadele Evi on 11:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.