Liseli Gençlerimize "mübadele"yi anlattık..


Kuşadası Makbule-Hasan Uçar Anadolu Lisesi'nde bugün (05 Ocak 2024) gerçekleştirilen toplantıda, mübadele konusu ele alındı. Okulun davetiyle, konuk edilen Kuşadası Mübadele Derneği Bşk. Ahmet Altunsoy, okul konferans salonunda saat 10:00'da başlayan toplantıda liseli gençler ve öğretmenlere "mübadele ve Kuşadası"nı anlattı.




Öğretmen Serap Kutun'un rehberliğinde, bir grup öğrencinin hazırlamakta oldukları  mübadele konulu proje ile  Tübitak Proje yarışmasına hazırlanmakta olan Kuşadası Makbule-Hasan Uçar Anadolu Lisesi öğrencileri okul konferans salonunda yapılan toplantıya büyük ilgi gösterdiler. 




Okul Müdürü Eser Güzel'in açılış ve takdimi ile başlayan toplantıda Ahmet Altunsoy,  davete teşekkür ederek sözlerine başladı.Eğitim kurumlarının, liseli gençlerin mübadele konusuna ilgi göstermelerinin, Kuşadası'nda iki lisenin "mübadele" konusunda sosyal proje yarışmasına hazırlanmalarından duydukları memnuniyeti vurgulayarak "mübadele kavramını, bu yıl 101. yıldönümünün anılacağı, Türk-Yunan Ahali Mübadelesi Sözleşme Protokolüne bağlı gerçekleştirilen mübadeleyi, Türkiye'de mübadil örgütlenmelerini ve Kuşadası ve çevresine muhacir-mübadil yerleştirmelerini, tarihsel sürec ve Kuşadası ve çevresinden somut örnekler vererek" dinleyenlere aktardı.




Kuşadası Mübadele Derneği'ni, kısaca tanıtan ve bu güne değin derneğin yaptığı çalışmaları kısaca aktaran Altunsoy,  15 yılı geride bırakan bir dernek olarak, yerel kültüre ve tarihe alçakgönüllü bir katkı yaptıklarını vurgulayarak, liseli gençleri mübadele evi ve müzesini ziyarete beklediklerini dile getirdi. 

Ahmet Altunsoy'un sunumun ardından, öğrenci ve öğretmenlerin konuya ilişkin sorularını yanıtlandı.
Yaklaşık bir saat süren toplantı, günün anısına çekilen fotoğraflar ile son buldu.




Kuşadası Makbule-Hasan Uçar Anadolu Lisesi'nin toplantı davetinde, derneğimizi temsilen başkanımız Ahmet Altunsoy yanısıra yönetim kurulu üyelerimiz Bircan Özmen ile Asu Özlü de yer aldılar.








Liseli Gençlerimize "mübadele"yi anlattık.. Liseli Gençlerimize "mübadele"yi anlattık.. Reviewed by Kuşadası Mübadele Evi on 22:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.