Yönetim Kurulu'muz toplandı

Dernek yönetim kurulumuzun aylık olağan toplantısı bu gün saat 15:00'de Kuşadası Mübadele Evi'nde yapıldı.

Dernek Bşk. Ahmet Altunsoy'un başkanlığında yapılon toplantıda alınan önemli kararlardan bazıları şöyle:

YENİ DERNEK ÜYELERİMİZ:


Derneğimize üyelik başvurusunda bulunanların durumunu görüşerek, 11 yeni üyenin karşılarına yazılı üyelik no'su ile dernek üyelik kaydının yapılmasına oybirliğiyle karar verdi:
  1. DERYA SEGBAN 251, 
  2. YULYA ERGON 252, 
  3. R. YILDIZ KÖSE 253, 
  4. ZEYNEP İNAK 254, 
  5. GÜLSEL ÖZBECERİKLİ 255, 
  6. SEMRA ÇEŞMELİ 256, 
  7. A. CAN TURAN 257, 
  8. AYŞEGÜL ÖNUÇAR 258, 
  9. YEŞİM TANER 259, 
  10. BELMA ÖZGÜN 260, 
  11. GÜLŞEN BARLAK 261
Yeni üyelerimize aramıza hoşgeldiniz diyoruz! Yeni üyelerimizin, ilgi duydukları kümelere katılarak, yapacakları çalışmalar ve katkılar ile daha da büyük başarılara ulaşmayı umut ediyoruz.

DERNEK ÜYELİK ÖDENTİSİ ARTTIRILDI= AYLIK 10,- TL

Dernek merkezi ve Kuşadası Mübadele Anı Evi olarak hizmetimizi ve etkinliklerimizi sürdürmek üzere  Kuşadası Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi, 95 no'lu mekanın tarafımızdan kiralanması; bakım ve onarımının yaptırılması yanısıra aylık sabit giderlerinin dernek maliyesine getirdiği yükü değerlendiren dernek yönetim kurulumuz bu günkü toplantısında bu yükün bir bölümünün, yaygınlaştırılarak dernek üye ödentileri ile karşılanması için aylık üye ödentisinin 10,- TL olmasına karar verdi.

Daha önce, dernek üyelerimiz arasında yapılan anket ve soruşturmada da, ekseriyet aylık 10,- TL ödenti olması yönünde tavır belirtmişti.

Buna göre, 2020 yılından başlayarak her üyemiz aylık 10,- TL 'den hesaplanarak, yıllık toplam 120,- TL aidat (ödenti) yatıracak.

KÜMELER, ÇALIŞMA İLKELERİ ve AYDABİR ETKİNLİKLERİMİZ


Her bir dernek üyemizin, bir KÜME'de (çalışma grubu) görev üstlenmesi ilkesiyle oluşturulan dernek kümelerimizin, yeni Mübadele Evi'nde mekansal olanaklar ölçeğinde geliştirilmesiyle yenilerinin oluşturulmasının önemini değerlendiren dernek yönetim kurulumuz bu günkü toplantısında;
  • Toplanma, Organ seçimi ve 3 aylık çalışma takvimi hazırlamada eksikliği olan kümelerimizin, hazırlıklarına destek olunmasına; 
  • Dernek merkezimizde, kümelerin toplantı katılım-tutanak-program-takvim kayıtlarının ayrı ayrı tutulacağı bir düzenleme yapılmasını;
  • Küme organları seçiminin tamamlanması ertesinde,tüm küme organlarına seçilenlere KÜMELER ve ÇALIŞMA PRENSİPLERİ konusunda kısa bir eğitim/seminer verilmesine;
  • Kümeler konusunda yukarıda aşamaların tamamlaması sonrasında; EŞGÜDÜM Kurulu'nun her ay periyodik biçimde toplanmasına karar verildi. 


 "MÜBADİL İSKAN BÖLGELERİNDE KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI" PROJE ORTAKLIK TEKLİFİ

Türkiye'mizin öncü Mübadil kuruluşu olan LMV (Lozan Mübadilleri Vakfı), Proje Yürütücüsü olarak başvuracağı ve "1923 Lozan Türk - Yunan Nüfus Mübadelesi sözleşmesiyle mübadillerin iskan edildiği yerlerdeki kültürel mirasın korunması" Projesi'nde, derneğimizin Türkiye'den co-partner (ortak) olmasını istedi.
Projenin, Yunanistan'daki ortağı ise Midilli adasında kurulu olan  'SİNİPARKSİ' Derneği'dir. 
Bu dernek kendisini, facebooktaki sitesinde şöyle tanımlamaktadır: "'SİNİPARKSİ' derneğin temel amacı,  adında belirtilmiş gibi, değişik dillere, dine, kültüre , fikirlere, etnik kimliğe ve geleneklere sahip olan insanların bir arada yaşama ve var olma anlamına geliyor. Kuruluşumuz ırkçılığa karşıdır ve amacımız komşularımızla dostluğumuzu ve barışı geliştirmek amacındadır."
Konuyu bu gün toplantısında gündemine alan dernek yönetim kurulumuz, kararını proje başvuru belgelerini incelenmesiden sonra yarın verecek.
Yönetim Kurulu'muz toplandı Yönetim Kurulu'muz toplandı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 23:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.