Sağlıklı Yaşam Atölye Çalışması


Üyelerimiz Dr. Dilek Karavicir ile Belma Özgün'ün, Kuşadası Mübadele Evi'nde "sağlıklı yaşam atölyesi" oluşturulması; doğadaki bitkilerin tanınması; beslenme ve yemek kültürü yönünde bir çalışma yürütülmesi önerisini değerlendiren yönetim kurulumuz öneriyi kabul ederek, dernek üyelerimize konunun duyurulmasını kararlaştırdı.

Atölye Çalışması, dernek üyelerimize "sağlıklı beslenme, vücudumuzu tanıma, yerel bitkileri tanıma, ot ve endemik beslenme, yemekler ve sağlıklı ürünler üretme" konusunu içermektedir.

Sağlıklı Yaşam Atölyesi önerisini geliştiren Dr. Dilek Karavicir'in önerisi şöyledir:


                ENDEMİK ( YORESEL) YAŞAM, BESLENME, HOBİ ATÖLYESİ

AMAÇ

Bölgemizde kendiliğinden yetişen ot ve bitkilerden ne kadar faydalanabiliyoruz?.  Mubadil nesillerce süregelen alışkanlıklarımız beslenmemızde, yaşantımızda  ne gibi izler bırakmakta. Araştırma ve geliştirme, tasarım, yeni urun alanları oluşturmak. Dernegin ve bu alana ılgı duyanlara yeni is imkanları oluşturmada rehberlik ve farkındalık yaratmak.

ATOLYE CALISMA SİSTEMİ

Interaktif sorgulama, araştırma, bilgilerin bir havuzda toplanması, aktif saha tarama ve eğitimleri . Tum bilgilerin ısıgında yapılabilecek urun tasarımı ve pazarlama alanları oluşturmada rehberlik ve farkındalık calısmaları.

ATOLYE SURELERİ

Bır aylık sureler halinde 3 asamalı eğitimler düsünulmekte.

  1. Ay Yoremizde yenilebilen doğada kendiliğinden çıkan ve insan eliyle cogaltılmayan bitki ve otları tanıma, öğrenme, aktif sahada toplama, yemek cesitlerini hazırlama
  2. Ay  Bitki ve ot cayları hazırlama yöntemleri Farklı yöntemlerle bitki yağları hazırlama 
  3. Ay hazırlanan bitki yağlarıyla dermokozmetik merhem ve basit krem tasarımı yapımı.


 ATOLYE CALISMA SAATLERİ

1.Haftada bir gun olmalı. Saha calısmaları ıklım sartları nedeniyle yapılamaz ise, gıda pazarının kurulduğu günler dikkate alınarak düzenlenmeli. (Malzeme temini acısından değerlendirildi.)
2.teorik dersler 2 saat, pratik uygulama saatleri esnek olarak düzenlenebilir.

Kasım ayı sonu gibi atölyeler başlayıp, hazirana kadar gidebilir. Konu detayları katılımcılarla gelıstırebilir.

Saygılarımla.
Dilek Karavicir.

Sağlıklı Yaşam Atölye Çalışması Sağlıklı Yaşam Atölye Çalışması Reviewed by Mübadele Kusadasi on 19:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.