Mübadil Mutfağı'nda tadımdan, üretime..


Derneğimizin "Mübadil Mutfağı Kümesi" her ay gerçekleştirdiği sunum ve tadım etkinliklerine, yöremizin geleneksel gıdalarını-tatlı ve reçellerini üreterek sürdürüyor.

Birlikte yürütülen bir kampanya ile  hazırlanan KUŞADASI MÜBADİL MUTFAĞI TURUNÇ REÇELLERİ İ büyük ilgi gördü ve üç parti olarak üretilerek dağıtımı yapıldı.


Mübadil Mutfağı Kümesinden Aysan Şenyurt'un (@egelivegiritli) önerisi ve çabaları ile başlatılan "İLİKLİ KEMİK SUYU" üretimi de, 07 Şubat 2022, Pazartesi günü hazırlanarak, 34 kavanoz dağıtıldı.


Gıda ve besin maddelerinde fiyat artışları yanısıra, sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Mübadil Mutfağı kümesi üyeleri, mevsim meyve-sebzelerini değerlendirerek üretimlerini sürdüreceklerini belirtti

Aysan Şenyurt,  "Mübadil Mutfağı'nda bu güne değin her ay yaptığımız TADIM vöe SUNUM ile yöremiz lezzetlerini keşfetmeye devam eder iken, şimdi bu tadları birlikte üretme aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Mübadele Evi'nde, mutfağımızda donanımımız da bağışlar ile zenginleşti . İlerde duyurusu yapıldıkça daha çok kadın üyemizin, gıda üretim pratiğimize katılacaklarını umuyorum" dedi. 









Mübadil Mutfağı'nda tadımdan, üretime.. Mübadil Mutfağı'nda tadımdan, üretime.. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 22:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.