Mübadele Evi'nde Aile Öyküsü Sunumu yapıldı

Nail Topal-Kuşadası Mübadele Evi'nde aile öyküsü sunumunda

Baba tarafından ailesi Langaza (bu günkü Yunanistan'da Langadas) muhaciri olan dernek üyemiz Nail Topal'ın "Mübadil Aile Öyküsü" sunumu-toplantısı yapıldı.

05.02.2022-Kuşadası Mübadele Evi-Nail Topal Mübadil Aile Öyküsü Sunumu


Kuşadası Mübadele Evi'nde, 05 Şubat 2022, Cumartesi günü, saat 14:00'de başlayan sunumda, konuşmacı Nail Topal  Langaza kökenli olup, Ortaklar'a (bir zamanlar Reşadiye) muhacir gelen kendi ailesinin hikayesi yanısıra eşi Nüzhet hanıının Giritli ailesini de fotoğraflar eşliğinde aktardı.




Toplantı bitiminde söz alan, Kuşadası Mübadele Derneği Bşk. Ahmet Altunsoy; "her ayın ilk Cumartesi yapılan Aile Öyküsü sunumlarının, bir yanıyla aile bireylerimizi-yerleşim ve yaşantı deneyimlerini anarak, aktarmak olduğu kadar, ayrıca yoksulluk ve darlık günlerinde -bugünlerde  vahşi kapitalizm koşullarında yitirdiğimiz- yardımlaşma ve dayanışmanın belki de yeniden keşfine , benimsenmesine yol açabileceğini" vurguladı.

Altunsoy;"üyelerimizin fotoğraf albümlerinden ve anılarından taşıdıkları ve bizlere burada aktardıkları "Mübadil Aile Öyküleri" çok değerlidir, ama sonradan akla gelecek ve eklenecek yeni belge ve bilgiler hep olacaktır. Dolayısıyla, her bir sunu-anlatı bir başlangıçtır, muradımız-dileğimiz aile öykülerimizin, genç mübadil kuşaklar çocuklarımız-torunlarımız eliyle yazılmaya devam edilmesidir" değerlendirmesinde bulundu.




Sunumun ardından, salonda bulunan ve internet üzerinden izleyen katılımcıların soru ve katkıları alınan toplantı,  mühabede evi bahçesindeki müzikli sohbet ve ikramların ardından sona erdi.

Mübadil Aile Öyküsü-Şubat ayı etkinliği video kaydı kısa sürede, derneğimizin resmi YouTube Kanalında arşivimize eklenecektir. (Lütfen youtube kanalımıza abone olunuz.)

Daha fazla etkinlik fotoğrafı için, buraya tıklayarak etkinlik albümünü ziyaret edebilirsiniz. 

(Etkenlik fotoğrafları: Sibylle Altunsoy)



Mübadele Evi'nde Aile Öyküsü Sunumu yapıldı Mübadele Evi'nde Aile Öyküsü Sunumu yapıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 19:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.