Aralık-2020 Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı

 


Dernek yönetim kurulumuzun Aralık ayı toplantısı 03.12.2020 Perşembe saat 12:00'de çevrimiçi (online) olarak yapıldı. 

Covid-19 salgını koşullarında, önlemler gereği uzunca süredir, dernek etkinlik ve küme çalışmalarının yapılmadığı, bu durumun etkilediği dernek maliyesi ve üye sosyolojisi değerlendirildi.(Dernek yönetim kurulu genel sekreteri Bahadır Akkoyun durumu değerlendiren açıklaması, haberimizin sonunda yer almaktadır.)

YÖNETİM KURULU KARARLARI

Yapılan görüşmelerden sonra alınan kararların özetleri şöyledir:

  1. Dernek üyeliğinden istifa eden, aşağıda adı ve üyelik no'su yazılı kişiler, dernek üyeliğinden oybirliğiyle ile çıkarılmıştır;  
    • Semahat MUTLU - 55
    • Selcen KOÇAK - 147
    • Yeşim TANER (ÜREL) - 259
    • Rabuş ÇAKIR - 285
    • Metin ÇAKIR - 286

  2. Kuşadası Mübadele Anı Evi - Müzesi ile dernek merkezi olarak kullanmakta  olduğumuz, Türkiye Diyanet Vakfı'na (TDV) ait,  kiramız altındaki Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi 95 nolu mekanın KİRA BEDELİ ve ödemelerde kolaylık sağlanması için ilgili kurum ve yetkilileri ile görüşülmesi kararlaştırıldı.

  3. Aydın Kültürel Gelişim Derneği'nin, Avrupa'nın 2. Nesil Göçmenleri üzerine, "POZİTİF HAREKET - ACT POSITIVE" projesinin üyelerimize duyurularak, yardımcı olunması kararlaştırıldı. 

  4. Dernek Küme'lerimizin AYDABİR etkinliklerinin, ÇEVRİMİÇİ (online) olarak sürdürülmesi; küme organ ve üyelerinin buna göre hazırlıkları gereği oybirliğiyle kabul edildi.
    Buna göre AYDABİR Etkinliklerimizin, Mübadele Evi'mizin açık olduğu günlerde ve saatlerdeki takvime bağlı olarak sürdürülmesi; üye katılım ve taleplerine göre revizyona gidilmesi kararlaştırıldı: 

    KÜME

    AYDABİR

    SAAT

    AİLE ÖYKÜSÜ

    Her ay ilk

    CUMARTESİ

    15:00

    İK YAKADAN EZGİLER

    Her ay ikinci

    CUMARTESİ

    15:00

    MÜBADİL MUTFAĞI

    Her ay üçüncü

    CUMARTESİ

    15:00

    BİR KONU-BİR KONUK

    Her ay dördüncü CUMARTESİ

    15:00

    BELGESEL-VİDEO

    FİLM

    Her ay ikinci

    ÇARŞAMBA

    15:00

    BİR ZAMANLAR KUŞADASI

    Her ay dördüncü

    ÇARŞAMBA

    15:00




"DURUM DEĞERLENEDİRMESİ" - Bahadır AKKOYUN-Genel Sekreter

Değerli Üyelerimiz,

Aralık ayı yönetim kurulu toplantımızı bugün gerçekleştirdik. Öncelikle derneğimizden olan son istifalar konusunda üzüntümü dile getirmeliyim. Sadece derneğimiz değil tüm Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Tüm önceliğimiz ve dileğimiz üyelerimizin sağlıklı kalmasıdır. 

Geri kalan sorunların mutlaka çaresi bulunacaktır. Pandemi şartlarında çok zorlu bir sınavdan geçiyoruz.

Biliyorsunuz Mübadele Anı Evimiz kapalı ve tüm faaliyetlerimize ara vermek zorunda kaldık. 

Bu nedenle kira ödemelerimiz için elbette maddi zorluklar yaşıyoruz ancak aile bağlarımız bu zorlukları aşacak kadar güçlüdür. 

Bu konuma kolay gelinmedi, 12 senenin emeği vardır. Temennim, sırf aidat ödenemediği için bu güzide dernekten istifalar olmamasıdır. 

Bu Pandemi döneminde hepimiz maddi zorluklar yaşıyoruz, durumu uygun olan öder, olmayan ödemez. Ödeyende ödeyemeyende bu güzide ailenin bir üyesidir. 

Yeter ki moralimizi bozmayalım, bağlarımızı koparmayalım, sosyal medya imkanları ile iletişimde kalalım. Güzel günler mutlaka gelecektir. 

En derin saygılarım ve sağlık dileklerimle.
Bahadır Akkoyun

Aralık-2020 Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı Aralık-2020 Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 11:50 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.