KUŞADASI MÜBADELE EVİ, KENDİ GÜCÜ İLE AYAKTADIR!..

Tabii söylenecek çok söz var ama özeti şudur: Belediyeler, bir dönem için şehrin emanetini teslim ettiğimiz kurumlardır. Belediye Başkanı'na, belediye meclisine şehirimizi emanet ediyoruz.

Ve şehir salt binalarla değil aynı zamanda o binaların içinde yaşayan insanlarıyla anlamlıdır!.

Kuşadası Mübadele Evi, Yıldırım caddesi'nde içindeki AYDABİR etkinlikleri, sergi ve gösterileri ile, atalarımızın-büyüklerimizin anıları,muhacir mübadil kuşaklarla anlamlıydı..

2014-2019 Dönemi Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı (CHP) döneminde mübadele evi açıldı ve Kuşadası'nda tarihe geçti.. 2019'da İşbaşına getirilen Ömer Günel (CHP), ve Kuşadası Belediyesi Meclisi, dönemlerinde de mübadilleri "kapı dışarı ederek" tarihe geçiyor. Ömer Günel ve Kuşadası Belediye Meclisi, önceki dönem belediyesince Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Derneği ile imzalanmış, mübadil-muhacir kültürünün geliştirilmesine yönetik Ortak Hizmet Projesi Protokolü'nü iptal etmeyi öncelikli işlerinin arasına aldı ve projeyi iptal etti..

Kuşadası ve Türkiye mübadil-muhacir kuşakları bunu da unutmayacaktır..


Bu gün (03.10.2019, Perşembe) Mübadele Evi'nde programlı etkinliklerimiz devam etmekte iken, Kuşadası Belediyesi yetkilileri boşaltılmasını istedikleri eve, belediye meclis üyesi Volkan Alkış (İyi Parti) önderliğinde gelerek, planladıkları kullanım için ölçüm ve tasarım yapmaya başladılar.. Beş dakika sonra telefonla arayan bir başka Kuşadası Belediyesi yetkilisi ise binayı boşattmadığımız taktirde, eşyaları mülki amir talebiyle zorla sokağa boşalttıracaklarını söylüyordu..

Medyaya-Basına; "mübadiller Kuşadası'nın temelidir" diyenlerin tavrınaa bakar mısınız?

Birşey söylense, hemen "yer gösterdik" diye atılacaklardır..
Oysa, bize gösterilen yer, (adeta alay edercesine) belediye mekanı olan İbramaki'nin üst katında, kadın erkek tuvaletlerine geçilen salondu..

Kuşadası'nın muhacir-mübadil kuşakları, kendi ayakları üzerinde durabilecek olgunluk ve güçtedir.
Gölge etmesinler, başka ihsan istemeyiz!..
KUŞADASI MÜBADELE EVİ, KENDİ GÜCÜ İLE AYAKTADIR!.. KUŞADASI MÜBADELE EVİ, KENDİ GÜCÜ İLE AYAKTADIR!.. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 22:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.