BİR MÜBADELE EVİNİN HÜZÜNLÜ TAŞINMA ÖYKÜSÜ..





(GURURLU VE MUTLU BİR BAŞLANGIÇ HİKAYESİ)

Kuşadası Selanik Mübadilleri ve Rumeli Göçmenleri Derneği ile, geçen dönem Belediye Başkanı Özer Kayalı ile yapılan hizmet protokolü gereğince söz konusu  binayı ''Mübadele Anı Evi ve Türk Kahvesi Evi'' olarak teslim aldığımızda çok sevinmiştik.

Ancak, yeni Başkan Ömer Günel'in işbaşı yapmasından sonra bu sevincimiz hüzne dönüştü.Önceki dönem Belediye ile 10 yıllığına yapılan protokol meclis kararı ile iptal edilerek adeta kovulurcasına kapı dışarı edildik.



Halbuki burada kalınan 9 aya yakın süre içinde  yapılan faaliyetler ve çalışmalar tüm Kuşadası halkı ve yerli yabancı turistler tarafından büyük ilgi görmüş ,her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık tutulmuş,her hafta cumartesi günleri de birçok sanatsal faaliyetlere (Sergi ,söyleşi,müzik,yöresel yemekler,çeşitli atölye çalışmaları v.s.) sahipliği yaparak adeta Kuşadası'na değer katmıştı.



Geçen günler içerisinde ,Diyanet Vakfına ait  ancak restorasonu yapıldığından bu yana kullanılmayan bu nedenle oldukça harap bir durumda olan 2 katlı 8 odalı yeni yerine taşındı.



Şimdi burada kiracıyız ancak tüm dernek üyelerimizin katkı ve destekleri ile  çok daha güzel etkinlikler yapacağız.Fotoğrafları incelediğinizde gördüğünüz gibi tam bir imece ile tüm tamirat,bakım-onarım ,temizlik işleri bizzat dernek üyelerimiz tarafından yapılmış ve yapılmakta olup önümüzdeki günlerde yapılacak bir açılış ile derneğimiz aksatmadan sürdürdüğü faaliyetlere devam edecektir.



Ülkemizdeki Mübadele Dernekleri içinde bu kadar özverili ve birbirine bağlı ,takım ruhu arkadaşlık dostluk  dayanışma yardımlaşma  içinde çalışmalarını sürdüren kaç dernek vardır bilemiyorum.



İnşallah yeni yerimizde,yeni logomuzla bu durum hep sürecektir.Emek veren,maddi ve manevi destek veren herkese çok çok teşekkürler..

Daha fazla fotoğraflar için tıklayınız: 


BİR MÜBADELE EVİNİN HÜZÜNLÜ TAŞINMA ÖYKÜSÜ..  BİR MÜBADELE EVİNİN HÜZÜNLÜ TAŞINMA ÖYKÜSÜ.. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.