AYDABİR HAZİRAN AYI ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

KONUĞUMUZ YAZAR HANDAN GÖKÇEK İDİ

AYDABİR: BİR KONU-BİR KONUK Etkinliği HAZİRAN-2019 konuğumuz "Handan GÖKÇEK söyleşisi ve kitap tanıtımı"  güzel bir anı olarak, yaşantımızda yerini aldı.

Ailesinin kökenleri Yanya ve Parga  olan yazarımız, aile büyüklerinin mübadeleye ilişkin anılarından ve anlatılarından beslenerek yazdığı Ah Mana Mu ve Elenika kitaplarının, yazılış öyküsünü; roman ve öykülerindeki "kahramanların-kişiliklerin"özelleklerine değğin ilgiyle dinlenen bir anlatım yaptı.


Daha sonra, katılımcıların soru ve katkılarıyla devam eden etkinlik, Handan Gökçek'in kitaplarını imazalamasıyla tamamlandı.


KUŞADASI MÜBADELE EVİ ETKİNLİKLERİNE BÜYÜK İLGİ

Ailesi de mübadil olan Kuşadası Müftüsü Vehbi AKŞİT, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Ahmet Cenk SÖZER, Giritliler Federasyonu Bşk. Yunus ÇENGEL, yazar Etem ORUÇ, yazar Halit PAYZA ile Lozan Mübadilleri Vakfı İzmir Temsilciliğinden Gönül Hanım bu günkü toplantımızı renklendiren simalar arasında yer aldı.




Toplantı öncesinde, Sisam (Samos-Vathi) Kültür Derneği ve Samos Belediyesi Kültür işleri çalışanlarından fotoğraf sanatçısı-arkeolog Nikos TSOULOS ve Ukraynalı-Kuşadalı Sanatçı-Fotoğrafçı Julia Mia ERGON ile planladığımız ortak proje üzerine öngörüşmelerimizi de gerçekleştirdik.










DERNEK ETKİNLİK KÜMELERİ'MİZİN DAYANIŞMASI 


Konuklarımıza öğleyin Mübadele Evi'nde, DERNEĞİMİZ MÜBADİL MUTFAĞI KÜMESİ'nin üyelerinden Gülşen GÜRGÜN'ün hazırladığı sarma; Zuhal ÇAKALOĞLU'nun odun ateşinde hazırladığı yoğurtlu kızartma, Birsel ARSLAN'ın hazırladığı Soğanlı Göçmen Böreği  ikram edildi. Yanısıra BİR KONU-KONUK Kümesi'nden Zerrin BAĞCIVAN'ın böreği ve Hülya DİLEK tatlısı ve  son  sürpriz ile Aysel CANDAN'ın "Elmalı Kek"leri,  herhalde mükemmel bir  ev sahipliğimizin göstergesi olmuştur!..





Elbette ikramlarımız, toplantı bitiminde doğum gününü kutladığımız yazarımız Handan Gökçek'in mum üflemesi ardından tam katılımcılara çay-kahve ve pasta ikramları ile devam etti..

Bu güzel etkinliği ve verimli programı hazırlayıp, başarıyla yürütülmesini sağlayan tüm görevli KÜME'lere, katkıda bulunan üye ve dostlarımıza teşekkür ederiz.

GÜNÜBİRLİK TUR'DA, DİDİM MÜBADELE DERNEĞİ'Nİ DE ZİYARET EDİYORUZ


İlan edildiği üzere günübirlik gezimiz, 16 Haziran 2019 Pazar günü, İnönü Bulvarı Denizbank karşısında sabah saat 07:00'de aracımızın hareket etmesiyle başlayacaktır.
Kahvaltıyı, saat 08:00'de Güllübahçe, Günbatımı restoranda yaptıktan sonra, ilan edilen program üzerinden turumuz sürdürülerek, saat 12:30 'da Didim Mübadele Evi'nde, Didim Mübadilleri Derneği üyeleri ile buluşacağız.

YAZ YAĞMURU ENGEL DEĞİL



Kuşadası akşam saatlerinde gökgürültüsü-şimşek ardından sağnak yağmur yaşasa da, yarın ki programımızı sürdürüyoruz. Yarın için öğle 12:00'ye değin hava açık görünüyor.
Elbette, yağmurluk-şemsiye vb. donanım açısından hazırlıklı oluruz. Öğleden sonra yağmur ihtimali  % 40-50 görünmekte... Öğle saatinde zaten ziyaret ve tanışma amacıyla, Didim Mübadele Evi'nde olacağız.. Geçmiş tecrübelerden, çok yağmurlu havalarda yaptığımız (Urla-Çeşme-Germiyan vb.)  çok güzel gezi anılarımız var.
Dolayısıyla, gezi programımız, elbete katılımcıların talepleri ve hava durumunu da dikkate alarak "aynen" sürdürülecektir.
AYDABİR HAZİRAN AYI ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR AYDABİR HAZİRAN AYI ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR Reviewed by Mübadele Kusadasi on 21:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.