"100 YILLIK ANILAR" Projesi Bölge birincisi oldu

 

Kuşadası Hasan-Fatma Önal Anadolu Lisesi, mübadeleyi içeren projesi ile, 55. TÜBİTAK  ile Ege Bölge birincisi oldu. 

Yarışmanın,Türkiye finalleri Mayıs ayında Ankara’da yapılacak.


Danışman Öğretmen Seyhan Cavit  ile öğrencileri Gülşen Alkan, Ceylin Mandıracı ve Nazire Sığırtmaç'tan oluşan proje ekibi "Leftere'den Güzelcamlı'ya 100 YILLIK ANILAR" başlıklı projeleri ile 101 proje arasında birinci seçildi. 


Toplamda 303 lise öğrencisi ve 101 danışman öğretmen kontrolünde proje sunumları kurulan stantlarda bilimsel kurul ile katılımcıların ilgi ve beğenisine sunuldu.


Mübadele'de Selanik-Drama livası, Kavala'nın Leftere köyünden, 1924 yılından Kuşadası'nın Güzelçamlı köyüne iskan edilen mübadillerin anıları üzerine odaklanan "100 YILLIK ANILAR" projesinde, derneğimiz Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Derneği ve derneğimizin Mübadele Anı Evi elden geldiğince destek ve yardımcı olmaya çalışmıştı.


Bölge birinciliğini kazanan Öğretmen Seyhan Cavit  ile öğrencileri Gülşen Alkan, Ceylin Mandıracı ve Nazire Sığırtmaç'tan oluşan proje ekibini Kuşadası Mübadele Derneği yönetim ve üyeleri olarak kutlar, Ankara'da Mayıs ayında yapılacak Türkiye finallerinde başarılar dileriz.















"100 YILLIK ANILAR" Projesi Bölge birincisi oldu "100 YILLIK ANILAR" Projesi Bölge birincisi oldu Reviewed by Kuşadası Mübadele Evi on 03:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.