Mübadele Evi'nde "AİLE ÖYKÜSÜ" ile tarihe ve belleğe yolculuk..


Kuşadası  Mübadele Evi'nde her ayın ilk Cumartesi günü yapılan Aile Öyküsü Sunumları büyük ilgi görüyor! Büyük ekrana yansıtılan fotoğraf ve belgeler eşliğinde, yolları Kuşadası'na düşen dernek üyeleri, aile büyüklerinin izlerini sürerek hatıraları tazeliyor ve katılımcıları somut aile hikayeleriyle tarih yolculuğuna çıkarıyor..

Yine bu bağlamda ve içerikte, Kuşadası Mübadele Derneği (Selanik Mübadilleri Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği) MÜBADİL AİLE ÖYKÜSÜ KÜMESİ, AYDABİR ETKİNLİKLERİ kapsamında, üyelerimizden 3. KUŞAK MÜBADİL BAHADIR AKKOYUN'un aile öyküsü sunumu, 03 Haziran 2023, Cumartesi günü gerçekleştirildi.

BU GÜN TAM GÜNÜ İDİ!...

Rumeli'den, Suyun Öte Yakası'ndan gelenlerin ilginç aile öykülerinden birini, Kılkış'tan mübadil bir ailenin öyküsünü 3. kuşak mübadil dernek üyemiz BAHADIR AKKOYUN fotoğraf ve belgelerle anlattı. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı sunuma katılım ve ilgi büyüktü. 

1923 Lozan Türk-Yunan Zorunlu Nüfus Mübadelesine, bir mütbadil evladı olarak, büyük ilgi duyan Bahadır Akkkoyun, uzun yıllardır konuya ilişkin bir web sitesini yayınlayıp, yönetiyor.

https://www.pikovamubadilleri.com/

Kuşadası'na yerleştikten bu yana derneğimize katılan ve büyük katkıları olan ve geçtiğimiz dönem yönetim kurulu Genel Sekreterliğimizi yürüten Bahadır Akkoyun'unu 03 Haziran 2023, Cumartesi 16:00'da Kuşadası Mübadele Evi'nde yaptığı ve kendi ailesini anlattığı sunumun video kayıtlarını, buraya tıklayarak KUŞADASI MÜBADELE EVİ youtube kanalından izlemenizi öneriyoruz: 


Mübadil Aile Öyküsü, her ayın ilk Cumartesi günü, yeni sunumlarla yineleniyor.





Bahadır Akkoyun'un  Aile Öyküsü Sunumundan daha fazla fotoğraf ve videoların yer aldığı ETKİNLİK ALBÜMÜNÜ görmek için buraya tıklayanız!


(Fotoğraf ve videolar için: Asu Özlü, Sibylle Altunsoy, Hüseyin Yılmaz, Gülümser Varol'a teşekkür ederiz.)

Mübadele Evi'nde "AİLE ÖYKÜSÜ" ile tarihe ve belleğe yolculuk.. Mübadele Evi'nde "AİLE ÖYKÜSÜ" ile tarihe ve belleğe yolculuk.. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 16:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.