Mübadele'nin 100. Yılı Logosu




"Mübadele'nin 100. Yılı" için biraz dertleşme..

İşgalci  ve  "Megalo İdea"nın peşindeki Yunanistan ordusunun, Anadolu'dan sökülüp atıldığı ve 9 Eylül ile sonlanan, Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığındaki Büyük Taarruz, bizler için Ulusal Kurtuluş Savaşımız iken, geçtiğimiz yıl 2022 Yunanistan'lılar için, kendi deyimleriyle "Küçük Asya Felaketi'nin (Mikra Asiatiki Katastrofi - Μικρασιατική καταστροφή) 100. yıldönümü olarak anıldı.


Günümüzde simge-sembol-logo, bir çırpıda iz bırakan, ilgi ve merak ile çekici bir kampanyanın toplumu sarmalamasında çok etkili..


Yunanistan'da yapılan sivil-resmi binlerce etkinliği ve kampanyayı bir yana bırakıyorum, sadece ortaklaşılan, tüm etkinliklerde kullandıkları sembol-simge-logoya dikkatinizi çekmek istiyorum. Ve elbette yaklaşık 500 bin insanımızın kaderini derinden etkileyen, Mübadelenin 100. yıldönümünde, Türkiye Mübadil Kuruluşlarının bir ortak sembol-logo oluşturamadıklarına da..


Yunanistan'da geçen yıl kullanılan logoya baktım baktım da, aklımdan bunlar geçti.. 


Bu ülkenin sayısız yaratıcı grafikeri-sanatçısı var iken, yıl boyunca her türlü anma ve etkinlikte kullanılacak ortak Mübadelenin 100. Yılı logosu. güzel olmaz mıydı?


Umarım, 30 Ocak tarihine değin ortak kullanılacak, çarpıcı ve ilgi ve iz yaratacak bir logomuz olur..

Ahmet Altunsoy

Mübadele'nin 100. Yılı Logosu Mübadele'nin 100. Yılı Logosu Reviewed by Mübadele Kusadasi on 11:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.