Bursa Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği'nin ziyareti

 


Bugün (08 Ocak 2023, Pazar) dernek ve Kuşadası Mübadele Evi'mizin ziyaretçileri, Bursa Demirtaş'tan gelen Lozan Mübadilleri Derneği yönetici ve üyeleri ile Gençlik Kollarından  oluşan bir heyetti.

Dernek Başkanımız  Ahmet Altunsoy ile bugünkü buluşmada hazır bulunan yönetici ve üyelerimiz, saat 14:00'de Mübadele Evimize gelen konuk heyeti sıcak bir biçimde karşılayarak, ilk olarak Mübadele Evi bahçesine davet ettiler.


Burada, dernek başkanımız Ahmet Altunsoy, konuklarımızı kısa bir hoş geldiniz konuşması ile selamlayarak, Kuşadası Selanik Mübadilleri Derneği ve Mübadele Evimiz hakkında bilgi verdi. Ardından Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği Bşk. Ali Kömürlü söz alarak, dernekleri ve çalışmaları hakkında bilgi aktardı ve amaçlarının yoğun bir mübadil nüfusun yaşadığı Demirtaş'ta bir Mübadele Evinin açılmasını sağlamak olduğunu vurguladı. 



Ardından, konuklarımıza gruplar halinde, Mübadele Müzemiz gezdilirildi ve sergilenen objeler hakkında ayrıntılı bilgiler verilerek, sorular yanıtlandı.

Ardından, Mübadil Mutfağı Kümesi ve üyelerimizin evlerinde hazırlayarak getirdikleri yiyecekler-tatlılar eşliğinde, konuklarımıza çay-kahve ve soğuk meşrubat servisi ile ikramlarımızı sunduk.

Tanışma ve sohbet ile geçen zaman sonrasında,  günün anısına, Kuşadası Mübadele Evi önünde çekilen fotoğraflarla konuklarımızı uğurladık.

İki dernek arasında bağ ve ilişkiyi geliştiren Murat Kırmızı, Demirtaş Derneği Bşk. Ali Kömürlü ve Gençlik Kolları Başkanının şahsında tüm konuklarımıza ziyaretlerinden ve  bizi onurlandırmalarından ötürü teşekkür ediyoruz, Demirtaş'taki dernek çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.

Demirtaş LMD Bşk Ali Kömürlü, dernek başkanımız Ahmet Altunsoy'a andıç takdimi.


Mübadil Camiamızın bu iki güzide derneğimizin, deney paylaşımları ve birbirlerinden öğrenecekleri bilgi ve projelerle hem üyelerimize ve hem de yaşadığımız belde ve kentlerde olumlu ve güzel işleri büyüteceğimize inanıyoruz.

(Fotoğraflar ve video kayıtlar ve karşılama hazırlıklarıı için: Asu Tanver Özlü, Esra Gunay, Haluk Bermek ve Özer Yeşilyağcı üyelerimize; ikramlar ve servis için seferber olan ve bugünkü buluşmada bizi yalnız bırakmayan Gönül Korkmaz, Şenay Hamarat, Esin Çamlı, Seniha Şeran, Nurşen Çelikel, Yıldız Çelikboy, Esin İzmirlioğlu, Süreyya Hazar, Ahmet Ahmet Karçaaltıncaba, Adnan Ildızlı'ya çok teşekkür ederiz.)

Daha fazla fotoğraf ve videolar icin lütfen BURAYA TIKLAYINIZ.

Bursa Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği'nin ziyareti Bursa Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği'nin ziyareti Reviewed by Mübadele Kusadasi on 23:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.