İstanköy'den (Kos) Nazilli'ye Bir Göç Hikayesi


Derneğimiz, Mübadil Aile Öyküsü Kümesi'nin Kasım ayı etkinliğinde, üyemiz Fatma Kasar'ın aile öyküsü sunumu yapıldı.

5 Kasım 2022.Cumartesi saat 14.00'd başlayan toplantının açılışında dernek bşk. Ahmet Altunsoy "aile öyküsü kümesii etkinliğiyle, bu güne değin yüzelli dolayında derleme ve kayıt yapıldığını, bu etkinliklerin salt aile ölçeğinde dünü, bu güne, bugünü yarına bağlamakla kalmayıp, mahalle-sokak-şehirdeki yaşanmışlıkları da kapsayan bir yanı olduğunu ve bellek tazeleyip, bilinç oluşturduğuna" vurgu yaptı.

 "İstanköy'den (Kos) Nazilli'ye Bir Göç Hikayesi" başlıklı toplantıya yoğun ilgi ve katılım oldu.

 İstanköy (Kos) adasının Osmanlı Devleti'nden İtalyan işgaline ve 1947 yılında Yunanistan'a bağlanmasına, orada doğup yaşayanların sorunlarına, Türkiye'ye kaçış ve burada yeni bir hayat kurma çabalarına değin kapsamlı bir anlatım  ve fotoğraflar eşliğindeki sunum, zaman zaman duygusal anlar da yaşanarak ilgiyle izlendi ve beğenildi.


Toplantı sonrasında, etkinlik zengin atıştırmalık ikramlar ve çay-kahve eşliğinde Kuşadası Mübadele Evi bahçemizdeki sohbet ile devam etti.

Derneğimiz bünyesinde oluşturulmakta olan Kuşadası Mübadele Çocuk Korosu ilk deneyimsel konserini, katılımcılara sunar iken, etkinlik hep birlikte söylenen türküler ve danslarla devam etti.

Günün anısına çekilen fotoğraf ile, Kuşadası Mübadele Derneği'nin anlamlı ve başarılı bir etkinliği de böylece son bulmuş oldu. 

CANLI-VİDEO YAYIN Kaydını izlemek için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız:

Etkinlikten daha fazla fotoğraflar için facebook grubumuzun ilgili albümünü ziyaret edebilirsiniz:
https://www.facebook.com/media/set?set=oa.867214687641850&type=3 
İstanköy'den (Kos) Nazilli'ye Bir Göç Hikayesi İstanköy'den (Kos) Nazilli'ye Bir Göç Hikayesi Reviewed by Mübadele Kusadasi on 12:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.