Mart-2022, Mübadil Aile Öyküsü: Karagül Ailesi


Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin, her ayın ilk Cumartesi günlerinde düzenlediği, MÜBADİL AİLE ÖYKÜSÜ etkinliği, bu gün (05 Mart 2022, Cumartesi) 14:00'de yapıldı.

Kuşadası Mübadele Evi'ndeki etkinlikte, dernek üyemiz, 4. kuşak mübadil Tamer Karagül anne ve baba tarafından aile büyüklerinin geldikleri Kayalar ve Langaza'dan başlayarak, ilk iskan yerleri Sivas-Suşehri'nden İzmir Buca'ya taşınmaları, geçim ve iş olanakları, sosyal ilişkileri ve geleneklerine değin ailesinin öyküsünü etraflı bilgiler ve fotoğraflar eşliğinde aktardı.

Sunumun ardından, izleyicilerin soru ve katkıları ile gelişen toplantı, ikramlar eşliğinde sohbetle devam etti. 



Tamer KARAGÜL - Mübadil Aile Öyküsü Sunumu, youtube kanalımıza yüklendi. Aşağıda sunumun video kaydını izleyebilir, youtube kanalımıza abone olarak, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


Mart-2022, Mübadil Aile Öyküsü: Karagül Ailesi Mart-2022, Mübadil Aile Öyküsü: Karagül Ailesi Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:14 Rating: 5

1 yorum:

  1. Tamer beyi Mübadele evimize gelerek dinleyemedim ama buradan izledim.Ellerinize sağlık Ahmet bey.Bir de konuklarımıza hazırlanırken sorulabilecek sorular listesini paylaşmanızı isteyecektim.Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.