Derneğimizden, Mübadele Evi'mizden Haberler ve Anımsatmalar...


1-Bahçemiz için gölgelik şemsiyeler geldi ve yakıcı güneşe karşın, bahçemizde doğal agaç gölgeliklere  ek olarak koyu gölgelik alan genişlemiş oldu.. Eh, bunun kıymetini bilelim..

2) MÜBADELE EVİ  TEMİZLİK İMECESİ: 07 Temmuz, Çarşamba günü, saat 11:00'den itibaren özellikle üst kat müze bölümünde GENEL TEMİZLİK ve DÜZENLEME yapacağız. Ne kadar fazla katılım olur ise, o kadar işbölümü ve çabuk bitirmek mümkün olur.

3) İLAÇLAMA: Dernek üyemiz Buket ÇALL bir ilaçlama firması sahibi/ortağıdır. Temizlik ardından haşare-bocek-güve vb. zararlılalara karşı Mübadele Evi'nde ilaçlama işini üstlendi. 

4) TEŞEKKÜR ve NEZAKET MEKTUBU: 30 HAZİRAN'da, Mübadele Evi bahçesinde,  davetimizle gerçekleştirilen KUŞADASI SİVİL TOPLUM BULUŞMASI'na  gelen 13 dernek (sivil toplum kuruluşu) temsilcisine teşekkürlerimizi ifade eden bir nezaket mektubu gönderdik.

5) YENİ BİR KÜME DAHA OLUŞTURUYORUZ!.. Amacımız elbette yaptığımız çalışmalar-etkinlikler vb. faaliyetler ile, "geçmişi bu güne, bu günü yarına bağlamaktır.!". Çalışma alanı ve konusu "mübadele ve yerel kültür" olan dolayısıyla tarih, kültür geçmişine odaklı bir izlenim veren derneğimizde, insanlığın bu gün ve gelecek için ortak kaygısı olan KÜRESEL ISINMA ve ÇEVRE SORUNLARI odaklı bir küme oluşturuyoruz. Geçen Cumartesi mübadil aile öyküsünü dinlediğimiz 304 nolu üyemiz Can Peker, bu kümeyi organları-üyeleri oluşturulana değin üstlenmeye hazır olduğunu belirtti. Yönetim kurulunun önümüzdeki ay toplantısında gerekli kararları da alırız sanırım. Yeni kümemiz, şimdiden hayırlı olsun!.

6) 07 Ağustos ayı aile öyküsü için emekli Felsefe Öğretmeni, Mursallı'lı Fikret Özer ile konuşuldu.  Materyalleri-fotoğrafları ile zaten kendisinin yazmış olduğu "aile öyküsü" hemen hemen hazır gibi..  Fikret Bey, Mursallı'ya yerleştirilen Graveneli bir mübadil kuşak mensubu olarak, Mursallı'dan giden Rum'ların izini sürmüş ve Eğriboz (Evia) adasında yerleşik Mursallılalar ile ilişkiler kurmuş. Birçok kez orayı da ziyaret etmiş biri olarak, 07 Ağustos AİLE ÖYKÜSÜ'nde müthiş sürprizlere hazır olun, demekle yetinelim, şimdilik!.


Derneğimizden, Mübadele Evi'mizden Haberler ve Anımsatmalar... Derneğimizden, Mübadele Evi'mizden Haberler ve Anımsatmalar... Reviewed by Mübadele Kusadasi on 17:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.