Mübadil Mutfağında: Midilli Mutfağı ve Ot Yemekleri


Kuşadası Mübadele Evi'nde, bu günkü (18.01.20202) "AYDABİR: MÜBADİL MUTFAĞI" etkinliğinde dernek kümemizin "Ot Yemekleri ve Salataları" sunumu öncesinde, konuğumuz Mustafa Türkay KOMİLİ "MİDİLLİ MUTFAĞI"nı anlattı.

Daha önce, Kasım 2019'da Mübadele Evi'mizin, AYDABİR: "Bir Konu, Bir Konuk" etkinliğimizin konuğu olan yazar Nalan Gündebahar, bilindiği gibi Mustafa Türkay Komili'nin yaşamını "Midilli'den Anadolu'ya" adıyla kitap olarak yayınlamıştı.

Yazar Nalan Gündebahar bu günkü sunumda, Mustafa Türkay Komili ile birilikte yer aldı.

M. TÜRKAY KOMİLİ: UNUTULAN YEMEKLERİ TANITALIM


14 Kuşak Midilli'li bir aileden geldiğini, ailesinin Midilli'de Osmanlı sarayının zeytinyağını temin eden geçmişi olduğunu aktaran M. Türkay Komili zarif anlatımıyla Midilli adası yemeklerini, salata ve tatlılarından söz etti 

Kimi yemeklerin unutulmasına karşın, kendisinin aslına sadık olarak bunların yaşatılmasından yana olduğunu vurgulayarak. bunun da bir kültür hizmeti olduğunu belirtti.  Komili, Midilli Yemekleri üzerine bir broşür-kitabın Kuşadası Mübadele Derneği ve Mübadele Evi yönetimince yayınlanması kararlaştırılırsa, hazırlanmasına katkı vereceğinin sözünü verdi.














KUŞADASI'NDA OT YEMEKLERİ ve SALATALARI TANITILDI


Kuşadası Selanik Mübadilleri Derneği'nin Mübadil Mutfağı Kümesinin  hazırlayıp katılımcılara yoğurt eşliğinde sunduğu ot kavurmaları ile salatalar tadılıp, yenilir iken; Küme Üyelerinden Zuhal Cakaloglu ile Nur Özkan Kuşadası'nda ot yemekleri ve hazırlanış biçimini anlatarak, tarifler verdiler..







Toplantı sonunda bir konuşma yapan dernek başkanı Ahmet Altunsoy konuk konuşmacımız Mustafa Türkay Komili ile çalışkanlıkları ve üretkenlikleri açısından "atom karıncalar" olarak nitelediği derneğin Mübadil Mutağı Kümesi üyelerine teşekkür etti.

Bu günkü etkinliği gerçekleştiren konuk ve küme üyelerine Katılım ve Teşekkür Belgeleri Dernek Bşk. Yardımcısı Ümit Öge; Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Candan, Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Aygüneş tarafından  takdim edildi.

Etkinlik bitiminde, konuklar ve katılımcılar ile birlikte anı fotoğrafı çekildii.


Mübadil Mutfağında: Midilli Mutfağı ve Ot Yemekleri Mübadil Mutfağında: Midilli Mutfağı ve Ot Yemekleri Reviewed by Mübadele Kusadasi on 21:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.