Kuşadası Mübadele Evi'ne obje bağışları devam ediyor.

Resmi açılışı, Mübadele'nin 97. yıldönümü olan 30 Ocak 2020 Perşembe günü saat 15:00 olarak planlanan Kuşadası Mübadele Anı Evi'ne Kuşadası'ndan muhacir-mübadil kuşaklardan obje-eşya bağışı akışı devam ediyor.



Kuşadası Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi üzerindeki 95 numaralı, eski Adalıoğlu Konağı, restore edildikten sonra Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Derneği'nce kiralanmıştı.


Eski Kuşadası konağının üst katındaki 4 oda ve bir salonunu, bağışlanan mübadil-muhacir anı eşyaları ile bir müze işlevi ile ziyaretçilere hazırlanır iken; alt kat salon ve odaları derneğin faaliyetlerine ayrıldı.

Dernek üyelerinden Zehra Pancar, Esin Öge Çamlı ile Sibylle Altunsoy Mübadele Evi'ne son günlerde bağışlanan yeni objeleri bu gün yerleştirerek, son düzenlemeleri tamamladılar.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan, dernek yönetim kurulu üyelerinden Ergun Candan: "Sergileme-Müze işlevli Mübadele Evi üst kat salonu ve odaları daha düzenli bir görünüm alırken, eski bir yatak odası düzenleme amacıyla "Pirinç başlıklı, yaylı bir karyola" arayışımız henüz karşılık bulmadı." dedi.





Kuşadası Mübadele Evi'ne obje bağışları devam ediyor. Kuşadası Mübadele Evi'ne obje bağışları devam ediyor. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 19:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.