Temmuz Ayı Mübadil Aile Öyküsü: Florina kökenli Pancar Ailesi

Kuşadası Mübadele Evi'nde bu gün yapılan AYDABİR MÜBADİL AİLE öyküsü programında PANCAR AİLESİ anlatıldı.


Kuşadası Sehamik Mübadilleri Derneği'nin sayman yönetim kurulu üyesi olan Salih Pancar 
Florina doğumlu dedesi, babası ve annesinin mübedalede Kuşadası'na iskan edilmelerini ve burada yaşadıklarını dile getirdi.

Kuşadası'nın köklü mübadil ailelerden olan ve Florina'nın Osmanlı döneminde Türbeli-Voştoran ve bu günkü Yunanistan'da Meliti olarak bilinen yerleşiminden, mübadelede Kuşadası'na iskan edilen aile büyüklerinin anlattıklarını aktaran Salih Pancar, daha sonra AİLE bireyleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

Ekrana yansıtılan fotoğraflar eşliğinde gerçekleştirilen ve kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığı sunumun ardından üyeler ve katılımcılar ikramlar eşliğinde sohbetlerini sürdürdü. Günün sonunda, bu vesileyle biraraya gelen aile bireyleri, Mübadele Evi'nin merdivenlerinde bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Etkinliği hazırlayan Kuşadası Mübadele Derneği'mizin Aile öyküleri KÜMESİ'ne ve sunumu gerçekleştiren yönetim kurulu sayman üyemiz Salih Pancar'a çok teşekkür ediyoruz.

Temmuz Ayı Mübadil Aile Öyküsü: Florina kökenli Pancar Ailesi Temmuz Ayı Mübadil Aile Öyküsü: Florina kökenli Pancar Ailesi Reviewed by Mübadele Kusadasi on 00:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.