Bir Konu-Konuk:: Halil Akgün

Kuşadası Mübadele Evi'ndeki AYDABİR-Bir Konu-Bir Konuk etkinliğinin Mayıs ayı programında, öykü yazarı Halil Akgün misafir edildi.

Etkinlik Kümesi'nden Zerrin Bağçıvan'ın kısa açılış ve bilgilendirme konuşmasının ardından, yerel-öykü yazarı Halil Akgün'e söz verildi.

"Halil Akgün'den öyküler" adı altında 5. kitabının yayınlandığını aktaran Akgün, yerel gazete ve internet sitelerine yazdığı makale ve öykülerini kitap halinde yayınladığını; mesleğini-yaşamını sürdürürken karşılaştığı ve gözlemlediği kişileri olayları kısa hikayeler olarak yazdığını aktardı.


Girit kökenli Söke'li bir aileden geldiğini; ailesi ve komşularıyla Girit kökenli tanıdıklarının özgün yanlarının dikkatini çektiğini ve yazdığı öykülerde bu özellikleri ile Giritli'leri anlatmaya çalıştığını vurguladı. Öykülerinde dile getirdiği kişi ve olayların yaşadığı Kuşadası-Söke çevresindeki gerçekler olduğunu bu bakımdan kişisel gözlemlerine dayalı, bir açıdan bellek derlemesi sayılabileceğini söyleyen Akgün, bir öykü kitabının da İngilizce olarak yayınladığını ekledi.

Söyleşi sonunda, katılımcılar soruları ve görüşlerini dile getirdi.



Bir Konu-Konuk:: Halil Akgün Bir Konu-Konuk:: Halil Akgün Reviewed by Mübadele Kusadasi on 10:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.