Öyküleriyle Türküler Söyleşisi:

Kuakmer-Melek Sözer
Yaşar Özürküt
Dernek Başkanımız Ahmet Altunsoy
KUAKMER ile birlikte düzenlediğimiz
ÖYKÜLERİYLE TÜRKÜLER - Yaşar Özürküt" söyleşi, kitap tanıtımı ve imza günü 14 Nisan 2018, Cumartesi günü gerçekleştirildi.



Saat 15:00'de Kuakmer adına Melek Sözer'in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, daha sonra Mübadele Derneği Bşk. Ahmet Altunsoy söz aldı.

Derneğin, 10. kuruluş yıldönümünde 8 Nisan'da 6. genel kurulun ardından dönemin ilk etkinliğinin "Öyküleriyle 
Türküler" olduğunu belirtti. 


Yaşar Özürküt'ü kısaca tanıtan Altunsoy, yaşamının bir dönemini de Kuşadası'nda geçirmiş bulunan Özürküt için kullanılan "türkülere adanmış bir yaşam" tanımlamasını paylaştığını söyledi.
Yaşar Özürküt, Kuakmer'de 

Toplantının konuşmacısı Özürküt, halk türküleri, türkünün oluşumu, yakılması süreci, 
 derleme çalışmaları tarihi, TRT arşivi ve radyo yıllarından anılarla genişlettiği konuşmasında,kitaplarındaki türkülerin öykülerinden örnekler aktardı.

50 Dolayında türkü öyküsü derlediğini ve yayına hazır ettiğini, bunlardan 28 adetinin 4 cilt olarak yayınlandığını belirtti.

Öyküsü-türküsü; sazı ve sözü ile zengin içerikli bir program akışı içinde katılımcılar anılarda da yer edebilecek nitelikte güzel bir gün yaşadı.

Anadolu insanının, duygularının yansıması; "OLAY-SÖZ-EZGİi" üçlemesine dayalı, yüzyıllardır yakıla gelen  türküler, öyküleri ile yeniden keşif edildi.TRT Uzun yıllar prodüktör olarak çalışmış bulunan Özürküt,  yayınladığı kitapları ve türkü öykülerini derleme süreçlerini, yaşadığı ilginç olayları ve bu yönde katkısı olanları anarak geliştirdiği sunumunun ardından, konuya ilişkin soruları yanıtladı. Kitaplarını imzaladı. 

Söyleşi konuğumuz araştırmacı-yazar Yaşar Özürküt başta olmak üzere derneğimiz ile işbirliği ile etkinliğin düzenlenmesine büyük katkı koyanKUAKMER'e; ayrıa sesleri ve sazları ile katkılarını esirgemeyen Hakan Bora. Mehmet Lastikçi, ile Ercüment Yıldızçakar ve Elif'e içtenlikle teşekkür ederiz.

Etkinlik fotoğraf ve videolarından oluturulmuş kısa filmi aşağıda izleyebilirsiniz:

Öyküleriyle Türküler Söyleşisi: Öyküleriyle Türküler Söyleşisi: Reviewed by Mübadele Kusadasi on 23:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.