KUŞADASI MÜBADİLLERİNE YİNE YOL MU GÖRÜNDÜ?

 

KUŞADASI MÜBADELE EVİ-2024 EKİM

Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 2020 Ocak ayından bu yana dernek merkezi ve Mübadele Anı Evi olarak kullanageldiği mekandan çıkarılması gündemde.

Kuşadası Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi, 74 (İki Oluklu) numaradaki Türkiye Diyanet Vakfı'na ait binada faaliyet gösteren derneğe, 31.12.2024 tarihinden itibaren mevcut kira sözleşmesinin sona erdirileceği ve yenilenmeyeceği bildirildi.

TDV'nin Kuşadası Mübadele Derneğine yazısı-27.09.2024

Konuya ilişkin bir açıklama yapan dernek bşk. Ahmet Altunsoy:


"16 Yıllık bir kuruluş olarak, dernek faaliyetleri ve yerel tarih ve kültürümüze KUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ olarak yaptığımız küçümsenmeyecek katkılarda bulunduğumuz bu binada, açılışını yaptığımız 30 Ocak 2020 tarihinden itibaren kiracı idik. Mülk sahibi kuruluş TDV'nin, kira artışı taleplerini her zaman kabul ettiğimiz gibi, kira ödemelerimizi de hiç bir zaman aksatmadık. 

Fakat Diyanet Vakfı, söz konusu binayı "bölgede Kur'an Kursu açılması ve Kuşadası müttülük faaliyetlerinin etkili ve verimli sürdürülmesi için" kullanılacağı gerekçesiyle kiramızı 2024 yıl sonundan itibaren yenilemeyeceğini bir yazıyla bildirmiştir.

Bu haber, elbette hem dernek üyelerimiz, İki Oluklu, Camiatik Mahallesi'ndeki komşularımız ve  hem de Kuşadası ve Türkiye'deki mübadil-muhacir-göçmen kuşaklar arasında üzüntü ve şaşkınlık ile karşılanmıştır. Özellikle müze bölümündeki bağış anı eşyalarının sergileneceği ve faaliyetimize aksatmadan devam edebileceğimiz yeni bir mekan bulunmasının kolay olmayacağını biliyoruz.

2019 Temmuz ayında Kuşadası'nda ilk açılan Mübadele Anı Evi'nin, zamanın belediye yönetimi tarafından, derneğimiz ile yapılan ortak protokolü tek yanlı iptali ile belediyenin binası taşınmazdan, çıkartılmasımdan sonra, Kuşadası Mübadele Anı Evi ve dernek olarak bu ikinci gelişme kalıcı bir mekan edinme sorununu ortaya koymaktadır.

Ancak uzunca bir süredir dernek olarak gündemimizde olan DERNEĞİMİZE KALICI BİR MÜLK KAZANDIRMA HEDEFİMİZ genel ekonomik durum, mülk fiyatları ve ayrıca "bağımsız ve özgür STK'ların üyelerinin ödenti ve bağışları" dışında kaynakları bulunmaması gerçekleri nedeniyle bir hayal olarak kalmıştır.

Yine de, 400 dolayında aktif üyesiyle, derneğimiz Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği elbirliğiyle bu sorunun da üstesinden gelecek, RUH-BİLİNÇ-KARARLILIK ve DAYANIŞMA içindedir. Yer sorunun çözümü için çalışma ve çabalarımız sürmektedir.

Bu süreçte yol göstericilikleri-SPONSORLUK TEKLİFLERİ-AYNİ-NAKDİ BAĞIŞLARI ile yanımızda olan ve olacak üyelerimize, mübadil dostlarımıza; Kuşadalı hemşehrilerimize ve konuya duyarlı muhacir-mübadil-göçmen kuşaklara, Türkiye'deki mübadil dost kuruluşlarımıza teşekkür ederim."

KUŞADASI MÜBADİLLERİNE YİNE YOL MU GÖRÜNDÜ? KUŞADASI MÜBADİLLERİNE YİNE YOL MU GÖRÜNDÜ? Reviewed by Kuşadası Mübadele Evi on 13:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.