Kuşadası Mübadele Derneği 10 Yaşında


Kuşadası'ndaki Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, 10. açılış yılını kutladı.

13 Kasım 2018 Salı akşamı Kuşadası Kazım Usta restoranda bir yemekte, derneğin on yıl içinde gerçekleştirdiği etkinlikler aktarılır iken, ilk kuruculara plaketler takdim edildi.

Dernek kurucu başkanı, 2010 Haziran ayında vefat eden Süleyman Aran'ın plaketi, oğlu Osman Aran'a verilir iken duygusal anlar yaşandı.

Kurucular Fahri Pancar, Alim Karakuş, Fatih Yararbaş, İbrahim Ustacı, Recep Gözetiroğlu, Şükran Yurttaş'a plaketleri sırasıyla takdim edildi.

Alim Karakuş'a plaketini, babası 97 yaşındaki İsmail Karakuş verir iken "çok iyi bir evlat yetiştirmişim" diyerek sevincini ortaya koydu.


Daha sonra hazırlatılan 10. yıl pastası en yaşlı ve en genç dernek mensuplarıyla birlikte kesildi. Konuklara dağıtıldı.

Yemekte bir konuşma yapan dernek başkanı Ahmet Altunsoy, on yıllık süreçte,  çalışmaları ile derneğin önemli bir konuma geldiğini; Kuşadası ve çevresi mübadil kuşaklar arasında bilinç oluşturulduğunu; yardımlaşma ve sosyal dayanışma yaratılır iken, Kuşadası'nın sosyo-kültürel yapısına zenginleştirici yönde katkılar yapıldığına dikkat çekti.

Altunsoy: "ilk adımı atarak derneği 10 yıl önce kuranlara teşekkür ediyoruz. Yeni bir on yılın dönemecinde, önümüzde yeni görev ve hedeflerimiz var. Yaşadığımız Kuşadası'nda yapıcı ve olumlu katkılar ile derneğin saygın konumunu hep birlikte koruyup, daha da geliştireceğiz" dedi.

Kalabalık bir topluluğun katıldığı yemekte Kuşadası Belediye Bşk. Vekili Zekeriya Tünk, Bşk. Yardımcısı Tufan Asrav, belediye meclis üyeleri Nurettin Öztürk, İlhan Aygüneş, Bayram Bayaözlü ile Esnaf Odası Bşk. Ahmet Çalım da hazı bulundular.

Gecenin sürprizini ise, geceye Ankara'da bulunması dolayısıyla katılamayan Belediye Bşk. Özer Kayalı'nın mesajını da ileten Kuşadası Belediyesi'nin Kültür işlerinden sorumlu Bşk. Yardımcısı Tufan Asrav yaptı!

Kasım ayı belediye meclisi'nde Kuşadası'nda "Mübadele Evi" kullanım kararı alınan Yıldırım Caddesi'ndeki evin anahtarını,  dernek başkanı Ahmet Altunsoy'a takdim etti.

Samimi bir ortamda geçen yemekte daha sonra, derneğin ilk kurucular ile üyeler, el den ele dolaşan mikrofonda "geçen on yıla ilişkin anılarını ve izlenimlerini" paylaştılar.

Nice 10 yıllara Kuşadası Mübadele Derneği..







2008'de Derneğin kuruluşu ve sonrakında, Mübadele'nin 86. Yıldönümü'nde (30 Ocak 2009) Kuşadası'nda yapılan anma programı fotoğrafları ile hazırlanan video..



Kuşadası Mübadele Derneği 10 Yaşında Kuşadası Mübadele Derneği 10 Yaşında Reviewed by Mübadele Kusadasi on 11:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.