Mübadillerin Güzelçamlı'ya gelişi anıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında 30 Ocak 1923’de  imzalanan Zorunlu Nüfus Mübadelesi anlaşması gereğince, Kavala-Eleftere’den (Elephteres) Kuşadası Güzelçamlı’ya  yerleşen mübadillerin, yöreye gelişlerinin yıldönümü (28.02.1924) kutlandı.
Kuşadası Selanik Mübadilleri Derneği 27.02.2011 Pazar günü Güzelçamlı Akbulut Otel’de düzenlediği kahvaltı-brunch buluşmasının, özel bölümünü “Mübadillerin Güzelçamlı’ya Gelişine” ayırdı. Fotoğraf, film, slayt ve müzik gösterimi yanısıra, “Mübadele Kitapları” sergisi açıldı.
Birlikte yapılan zengin açık-büfe kahvaltının ardından, söz alan dernek başkanı Ahmet Altunsoy “her ay üyelerimiz ve dostlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz buluşmayı, bu kez Güzelçamlı beldemize taşımakla,  mübadillerin Güzelçamlı’ya gelişlerinin yıldönümü kutlamasına da katkıda bulunmak”  amacında olduklarını söyledi.
Kahvaltının ardından geçilen otel konferans salonunda, Mübadillerin gelişi, Güzelçamlı’ya yerleşen mübadil ailelerin fotoğraflarından oluşturulan slayt gösteresi ve müzik eşliğinde, anılar dile getirildi; geçtiğimiz yıl Eleftere’ye yapılan ziyaretlerden filmler izlenerek, hatıralar tazelendi.
Güzelçamlı eski belediye bşk ve Kuşadası Selanik Mübadilleri  Derneği 2. bşk Bayram Bayaözlü, Güzelçamlı belediye meclis üyesi Nurettin Öztürk, KUYETAD Yönetim Kurulu üyesi Selver Savran, Davutlar Giritliler Derneği Bşk. Yunus Çengel, Davutlar eski belediye bşk. Mustafa Kavalcı, Samsun Mübadele Derneği Aydın temsilcisi Hüseyin Yılmaz, Aydın Makedonya Göçmenleri Derneği temsilcisi Kenan Balkan‘ın da aralarında olduğu katılımcılar daha sonra hep birlikte Güzelçamlı’yı gezdi, Güzelçamlı Müzesi’ni ziyaret etti.
Etkinlikler,  Güzelçamlı “Demokrasi Meydanında” yudumlanan çaylarla noktalandı.
Mübadillerin Güzelçamlı'ya gelişi anıldı Mübadillerin Güzelçamlı'ya gelişi  anıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.