Mübadil Mutfağında çifte etkinlik

Kuşadası Mübadele Evi'nde her Cumartesi günü 15:00'de gerçekleştirilen etkinliklerin biri olan Mübadil Mutfağında,  18 Ocak 2020 Cumartesi gününde ard arda iki etkinlik yer alıyor.

Midilli'den Ayvalık'a göçen bir aileden gelen ve bir kültür-sanat insanı olarak adından söz ettiren Mustafa Türkay KOMİLİ, "Midilli Mutfağı" tanıtımını gerçekleştirecek.

Daha önce, 16 Kasım 2019'da Kuşadası Mübadele Evi'ne konuk olan, ve  Mustafa Türkay Komili ile söyleşileri; onun uğraşıları ve hayat öyküsünü kaleme alan yazar Nalan Gündebahar,"Midilli'den Anadolu'ya" kitabanı tanıtmış idi. Yarın gerçekleştirilecek toplantıda, Mustafa Türkay Komili'ye Nalan Gündebahar'ın da eşlik edecek olması toplantının bu bölümünü daha bir ilginç kılmaya yetiyor.

KUŞADASI'NDA OT YEMEKLERİ ve SALATALAR

Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin "Mübadil Mutfağı" Kümesi'nin çalışkan üyeleri Zuhal Çakaloğlu, Birsel Arslan ve Nur Özkan yine ilginç bir sunum ile karşımızdalar.
Bu kez Ege'nin, Kuşadalıların vahşi doğadan toplayarak hazırladığı otlardan leziz yemek ve salatalardan örnekler sunacaklar. Mora, Girit, Adalar, Rumeli'den gelenlerin yemek kültüründen doğan çeşitliliğin ve zenginliğin bir parçası olan ot yemekleri, Ada'nın yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası oldu.
Zeytinyağı ile hazırlanmış, gerek kızartma ve gerekse haşlama ile salata biçimindeki ot yemeklerinin tanıtılıp, örneklerinin sunulacağı 18 Ocak 2020 Mübadil Mutfağı etkinliğinin bu açıdan da büyük ilgi görmesi bekleniyor..

Mübadil Mutfağında çifte etkinlik Mübadil Mutfağında çifte etkinlik Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.