AÇILIŞIMIZA DAVETLİSİNİZ


Bizler mübadil, muhacir, göçmen evlatlarıyız..Meraklısı değiliz her yıl "açılış yapmanın"..


Ne ki, geçen yıl, 30 Ocak 2019'da Kuşadası Kaymakamı Sayın Sadettin Yücel ile dönemin Belediye Bşk. Sayın Özer Kayalı'nın üyelerimiz ve konuklarla birlikte açılışını yaptıkları, Kuşadası Mübadele Evi'ni; (yeni seçilen Kuşadası Belediye Bşk. Ömer Günel'in bizleri Ekim-2019'da belediye mülkünden çıkartması ile) yeni bir adrese taşımak zorunda bırakıldık...

Bir zamanlar "göçe zorlanmış büyüklerimiz gibi" taşınmaya zorlandık..
Ama "zorunlu göç" bizleri üzmedi; kırmadı, yıldırmadı.. Aksine daha bir güçlendirdi.. Dayanışmamız-birlikteliğimiz pekişti, üye sayımız, destekçilerimiz de katlanarak büyüdü.


Kendi olanaklarımızla kiraladığımız, (ayni zamanda restorasyonu tamamlanmış tescilli bir kültür varlığı olan) Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi, 95 numaradaki yeni binamıza taşındık.

Geçen sürede, İkiloluklu'nun bu güzel yapısını, bu güzel Kuşadası Evi'ni; tamirat-bakım-onarımını yaparak Kuşadası Mübadele Anı Evi olarak hazırladık.

Her yıl bir "açılış" yapmaya meraklı değiliz.


Kuşadası'nın birikimine, kültür zenginliğimize, yerel tarihimize; hatıratımıza saygıyla, bir yıl aradan sonra yine bir 30 Ocakta, Kuşadası Mübadele Evi'mizi kamunun, halkımızın ziyaretine ve hizmetine resmen açıyor olduğumuzu duyurmaktır maksadımız...

Mübadele'nin 97. yılında, 30 Ocak 2020 Perşembe günü saat 15:00'deki, küçük açılış törenimizi onurlandırırsanız bizi sevindirirsiniz.


Bekleriz.





AÇILIŞIMIZA DAVETLİSİNİZ AÇILIŞIMIZA DAVETLİSİNİZ Reviewed by Mübadele Kusadasi on 23:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.