Mübadele'nin 96. Yıldönümü Anma programı

30 Ocak 1923'de Lozan'da Yunanistan Hükümeti ile Ankara (TBMM) Hükümeti arasında imzalanan Zorunlu Ahali Mübadelesi'ne İlişkin Sözleşme ve Protokolün 96. Yıldönümü, Kuşadası'nda derneğimizin hazırladığı bir program erçevesinde anılacak.

KUŞADASI 11. GELENEKSEL MÜBADELE YEMEĞİ:  26 Ocak 2019, Cumartesi


Program kapsamında, Kuşadası ve çevresinde yaşayan mübadil-muhacir kuşakları biraraya getiren Geleneksel Mübadele Yemeği, onbirinci kez 26 Ocak 2019, Cumartesi akşamı Kuşadası Balıkhali karşısındaki Pusula Restoran'da gerçekleştirilecek.

HALKA AÇIK: MÜBADELE KOROSU "NAZENDE T.H.M KONSERİ" ve KUFAD "RUMELİ DANSLARI" GÖSTERİMİ 

Kuşadası Mübadele Korosu- "Nazende"

27 Ocak 2019, Pazar günü, saat 15:00'de ise Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi'nde "Mübadele" konulu bir kısa film gösterimi ardından, Kuşadası Mübadele Korosu-Nazende'nin "Rumeli ve İstanbul Şarkıları" konseri gerçekleştirilecek.


Ardından,  KUFAD'ın Rumeli ve Balkan Halk Oyunları" gösterimi sahneyi alacak.



MÜBADİL AİLE ÖYKÜLERİ ile FOTOĞRAF SERGİSİ



28 Ocak 2019, Pazartesi, saat 17:00'de Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde "Mübadil Aile Öyküleri ve Fotoğraf Sergisi" açılışı yapılacak. Sergi, 3 Şubat 2019 tarihine değin açık kalacak.

EL HEYKELİ'NDE:
ANMA, DENİZE ÇİÇEK BIRAKILMASI ve LOKMA DAĞITIMI

30 Ocak 2019 Çarşamba, saat 12:30'da Kuşadası sahil, El Heykeli'nde her yıl olduğu gibi kısa bir anma töreni ve saygı duruşunun ardından, "savaşlarda ve göç yollarında yitirdiğimiz" atalarımız-aile büyüklerimiz anısına denize çiçek bırakılacak ve ölmüşlerin hayrına lokma dağıtılacak.



KUŞADASI MÜBADELE EVİ'nde İKRAMLAR, SUNUM ve SERGİ


30 Ocak 2019 Çarşamba günü, saat 15:00 den itibaren, Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi'ndeki Kuşadası Mübadele Evi'nde, Hüseyin Yılmaz'ın Türkiye'de yayınlanmış mübadele konulu kitaplardan oluşturduğu "Mübadele Kitapları Sergisi" açılacak.

Düzenlenen Mübadele Evi ve Kahvesi ziyaret edilebilecek.


Mübadele'nin 96. Yıldönümü Anma programı Mübadele'nin 96. Yıldönümü Anma programı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 18:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.