30 OCAK 2019, KUŞADASI'NDA 96. YIL ANMASI ve MÜBADELE EVİ AÇILIŞI


Kuşadası Mübadele Evi - Yıldırım Cad. 47 KUŞADASI

KUŞADASI MÜBADELE EVİ ve KAHVESİ YARIN HİZMETE GİRİYOR!.

Mübadele'nin 96 Yıldönümünde Kuşadası'nda Mübadele Anı Evi ve Kahvesi
30 Ocak 1923'de, Lozan'da TBMM Hükümeti ile Yunanistan Hükümeti arasında "Zorunlu Ahali Mübadelesi" Sözleşme ve Protokolünün (30 Ocak 1923) imzalanmasının 96. yıl dönümünde Kuşadası'nda "Mübadele Evi ve Kahvesi" hizmete giriyor.


Kuşadası Merkezde, Camiatik Mahallesi, Yıldırım Caddesi üzerindeki (Çalıkuşu Evi karşısında) bulunan ve Kuşadası Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl restore ettiği tescilli yapı, "Ortak Hizmet Protokolü" çerçevesinde Kuşadası Selanik Mübadilleri-Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nce "Mübadele Anı Evi ve Türk Kahvesi Evi" olarak hizmet verecek.

Binanın zemin katındaki oda ve küçük bahçe, kahve-çay servisi; Rumeli börek ve kurabiyeleri sunumu ile karşılama yanısıra küçük sohbet ve toplantılar için ayrıldı. Üst kattaki iki oda ise Kuşadası ve çevresinde yerleşik muhacir-mübadil-göçmen kuşakların anı eşyalarının sergilenmesi için düzenlendi. 

Mübadele - Göç Tarihine ilişkin yayınlar, belgeseller ve kitaplarla bir dökümantasyon merkezi de süreç içinde inceleme yapmak isteyen kullanıcılara hizmet verecek.

30 OCAKTA İLK ETKİNLİK: SAHİLDE EL HEYKELİ'NDE 

Mübadele'nin 96. YIL ANMASINDA karanfillerimizi atalarımızın anısına denize bırakıyoruz!...

30 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 12:00'de, Kuşadası Sahildeki, El Heykeli'nde kısa bir anma töreni yapılacak. Kuşadası Mübadele Derneği'nin kuruluşundan bu yana her yıl 30 Ocak tarihinde yapıldığı gibi, bu yıl gerçekleştirilecek 96. Yıl Anma Programında: 
  1. Türkiye'deki muhacir-mübadil-göçmen örgütlenmelerinin, 96. YIL ORTAK AÇIKLAMASI okunacak.
  2. Atalarımız, savaşlarda, göç yollarında vefat eden büyüklerimiz anısına saygı duruşu ile denize çelenk ve çiçek bırakılacak.
  3. Vefat etmiş atalarımız, büyüklerimiz ve tüm mübadil kuşaklar hayrına "LOKMA" dökülüp, dağıtılacak.



Kuşadası ve çevresinden, başta muhacir-mübadil-göçmen kuşaklardan üyelerimiz, dostlarımız olmak üzere ve tüm Kuşadalı hemşehrilerimiz;
- SAAT 12:00'DE; Sahil El Heykeli'de; 96. YIL ANMASI'na
- SAAT 15:00'DE, Kuşadası Mübadele Evi AÇILIŞI'na davetlidir.

30 OCAK 2019, KUŞADASI'NDA 96. YIL ANMASI ve MÜBADELE EVİ AÇILIŞI 30 OCAK 2019, KUŞADASI'NDA 96. YIL ANMASI ve MÜBADELE EVİ AÇILIŞI Reviewed by Mübadele Kusadasi on 20:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.