Kuşadası'nda Mübadele'nin 96. Yıldönümü Programı

Derneğimizin düzenlediği program çerçevesinde, 26 Ocak 2019, Cumartesi akşamı Kuşadası Balikhanesi karşısında yer alan Pusula Restoran'da 11. Mübadele Gecesi-Yemeği yapılacak. Zengin menü ve sürprizlerle dolu hazırlanan gecenin davetiyeleri dernek bürosundan kişi başı 75,- TL karşılığında satışa çıkarıldı.

ERKAN YÜCEL SAHNESİNDE KONSER-FİLM VE RUMELİ DANSLARI

27 Ocak 2019 Pazar günü, belediye meclis salonu-Erkan Yücel Sahnesi'nde Mübadele Korosu-NAZENDE İstanbul ve Rumeli Türkülerini seslendirecek, "Mübadele-Bizi kim ayırdı" 15 dakikalık kısa film ardından, KUFAD (Kuşadası Folklor Araştırmaları Derneği) Rumeli Halk Dansları grubu bir gösteri sunacak. Saat 15:00'de başlayacak program halka açık olup, ücretsizdir.

İBRAMAKİ SANAT GALERİSİ'NDE "MÜBADİL KUŞAKLAR-II" FOTOĞRAF SERGİSİ

İlki geçen yıl açılan "Öyküleri ile Mübadil Kuşaklar" fotoğraf sergisinin ikincisi 28 Ocak 2019, Pazartesi günü saat 18:00'de Kuşadası Belediye İbramaki Sanat Galerisi'nde açılacak.

30 OCAK MÜBADELE ANMASI, KUŞADASI EL HEYKELİ'NDE SAAT 12:00'DE

30 Ocak 1923'de TBMM Hükümeti ile Yunanistan Hükümeti arasında imzalanan Ahali Mübadelesi Sözleşme ve Protokolunün 96. yıldönümünde, derneğimizce her yıl olduğu gibi, Kuşadası sahili El Heykeli önünde küçük bir tören planlandı. Türkiye Mübadil Kuruluşlarının Ortak bilidirisinin okunması ve sayı duruşu ardından, atalarımız ve vefat etmiş büyüklerimiz anısına denize çiçek-çelenk bırakılacak. Ardından, lokma hayrı yapılacak.

KUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ ve TÜRK KAHVESİ SAAT 15:00'DE AÇILIYOR

Derneğimiz ile Kuşadası Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, Mübadele Evi ve Türk Kahvesi olarak kullanım kararı alınan Yıldırım Caddesi, 47 numaadaki restore edilmiş ev, Mübade'nin 96. Yıldönümünde hizmete açılıyor. 30 Ocak 2019'da saat 15:00'de açılacak Mübadele Evi'nde aynı gün Hüseyin Yılmaz'ın "Mübadil Kitapları" sergisi yer alacak. Derlenen mübadil anı eşyaları, fotoğraflar sergilenen evde, açılış günü için sunum ve ikramlar hazırlandığı öğrenildi.
Kuşadası'nda Mübadele'nin 96. Yıldönümü Programı Kuşadası'nda Mübadele'nin 96. Yıldönümü Programı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 03:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.