Kozbeyli, Foça Gezisi yapıldı

Derneğimizin 10. kuruluş yıldönümü  programında hazırlanan "her ay günübirlik bir gezi" kapsamında ilk günübirlik tur etkinliği 25 Kasım 2018 Pazar günü Kozbeyli ve Foça'ya yapıldı.

Saat 07:30'da Kuşadası'ndan özel otobüsümüz ile yola çıkan gezi grubumuz, bir dönem yönetim kurulu üyemiz olarak da görev yapan Faruk Şerif'in Kuşadası Sun&Fun Acentası güvencesinde, şoförümüz Cüneyt ve profesyonel tur rehberimiz Cihan ile güzel bir gün geçirdi.

Foça yol ayrımında saat 09:30'da birlikte yapılan kahvaltının ardından Kozbeyli'ye geçildi.

Günübirlik turumuzun ilk durağı,  mübadele
öncesi dönemde Türk ve Rumların birlikte yaşadığı, eski parlamenter ve yazar Kemal Anadol'un belgesel-romanı "Büyük Ayrılık"ın geçtiği mekanlardan biri olan Yeni Foça yakınlarındaki Kozbeyli köyü ziyaret edildi.

Anadol'un romanında geçen Çapkınoğlu ailesinin konağı ve meyhanesi'nin restorasyon sonucu oluşturulan, anı evi ve müze işlevli mekanları  gezildi. Köy meydanında, Kozbeyli'nin meşhur dibek kahvesi içildi.

Güzel bir havada Yeni Foça üzerinden gelinen Foça'da  ise bizleri Foça'da yaşayan ev sahiplerimiz, mübadil dostlarımız Yazar Gülcan Eldem ile Ruhi İyigün karşıladı. Rehberimiz Cihan'ın eşliğinde yapılan ve tarihi Foça kalesi ile restore edilen Foça'nın güzelim taş evlerini gördükten sonra, serbest zamanda eski Foça'nın görülmeye değer yerleri gezildi.

Yolculuk ve tur boyunca sıcak dostluklar kuruldu ve anılar oluştu. Saat 17:00'de Foça'dan Kuşadası'na doğru yola çıkıldı.
Gezi bitimine doğru, tur katılımcılarına hitap eden dernek bşk. Ahet Altunsoy, üyelerden gelen talep doğrultusunda "her ay bir günübirlik tur" hazırladıklarını. İkinci turun 16 Aralık 2018, Pazar günü Urla-Alaçatı-Germiyan Köyü-Bademler güzergahında yapılacağını bildirdi.

16 Aralık'ta, Urla'daki tarihi Karantina'da yapılacak, mübadillerin Anadolu'ya gelişinin
temsili etkinliğine de katılınabileceğini ifade ederek, başvuruların  yurtiçi gezilerden sorumlu yönetim Kurulu üyesi Ümit Öge'ye yapılacağını söyledi.


Kozbeyli, Foça Gezisi yapıldı Kozbeyli, Foça Gezisi yapıldı Reviewed by Mübadele Kusadasi on 16:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.