Kuşadası'nın 1. Kuşak Mübadili Nafiz Seçer 103 Yaşında

Ahmet ALTUNSOY
Kuşadası'nın birinci kuşak Kavala kökenli mübadili Nafiz Seçer 103 yaşında.
1914 Yılında Kavala'da doğan Seçer, mübadelede 1924'de ailesiyle birlikte İzmir'e geldiğinde on yaşındadır.

Nafiz Seçer: 30 Ocak 2010 -96 Yaşında iken
Yandaki fotoğrafını, mübadelenin 87. yıldönümünde 30 Ocak 2010'da, düzenlediğimiz toplantıda çekmiştim.

O tarihte 96 yaşında idi ve elinde, memlekette (Kavala'da) bıraktıkları taşınmazlara ait bir tomar eski Osmanlı dönemi tapusu ile, anımsadığı mübadeleyi; önce Akıncılar'a (Selçuk) ardından Rum Çanlısı'na (Güzelçamlı) ve en sonunda Kuşadası'na olan iskanlarını anlatmıştı...

Çektikleri sıkıntıları, muhacirlerin arazi ve ev dağıtımında uğradıkları haksızlıkları; yaptıkları mücadeleleri, aktarmıştı...

Her yıl Nüfuz Mübadelesi Sözleşmesi-Protokolü'nün imzalandığı günde 30 Ocak'da yaptığımız gibi o gün de, mübadelede, göç yollarında, savaşlarda yitirdiklerimzin anısına Ege'nin mavi sularına çiçeklerimizi-karanfillerimizi kıyıdan, birlikte denize bırakmıştık.

Güzelçamlı-1934-40, Nafiz Seçer Ailesi ile birlikte

ESKİLERDEN BİR MUHACİR FOTOĞRAFI BİZE NE SÖYLER?

Toplu fotoğraf, 
Güzelçamlı'da çekilmiş. 
Ortada çizmeli ve kıravatlı şıklığıyla Nafiz Seçer 20'li yaşlarda genç bir delikanlı iken (1934-40) Güzelçamlı'ya iskan edilen mübadil ailesiyle birlikte görülüyor.


Kuşadası, 30.01.2010, Nafiz SEÇER 

EN YAŞLI 1. KUŞAK MÜBADİL

Kuşadası ve çevresinin, halen hayatta olan en yaşlı birinci kuşak mübadili Nafiz Seçer'dir!


Kuşadası Mübadele Dernek yöneticilerimizden Ümit Öge, önceki gün Nafiz Seçer'i Kuşadası Devlet Hastanesi'nde gördüğünü söyleyince. halini hatırını sormak için, bu gün oğlu Mustafa Seçer'i telefonla aradım.



 Nafiz amcanın sağlığı ve durumu hakkında bilgi aldım. İyi olduğunu, kalçasından geçirdiği bir rahatsızlığı olmasına karşın, evin içinde rahatlıkla kendi başına yürüyebildiğinii aktardı. Sevindim..

Nafiz Seçer'in sağlığı hakkında olumlu bilgilere karşılık, Söke Devlet Hastanesi'nde 50 gündür yoğun bakımda yatmakta olan 88 yaşındaki eşinin durumunun, ağır ve endişe verici olduğunu da tanıyanlarına ve dostlarına duyurmak isterim.
(Kuşadası, 15.02.2017)
Kuşadası'nın 1. Kuşak Mübadili Nafiz Seçer 103 Yaşında Kuşadası'nın 1. Kuşak Mübadili Nafiz Seçer 103 Yaşında Reviewed by Mübadele Kusadasi on 12:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.