Belediye Bşk. Özer Kayalı'yı ziyaret ettik.

Yöneticilermiz, Belediye Bşk. Kayalı ile makamında
Dernek yönetim kurulumuz bu gün (08.02.2017) Kuşadası Belediye Bşk. Özer Kayalı'yı makamında ziyaret ederek, görüşmelerde bulundu.

Dernek başkanımız Ahmet Altunsoy başkanlığında, yönetim kurulu üyelerimiz Aysan Aran, Salih Pancar, Ümit Öge,  Alim Karakuş ve Ali Ercan'ın hazır bulunduğu görüşmede öncelikle, Kuşadası'nda mübadelenin yıldönümü etkinliklerine Kuşadası Belediyesi'nin verdiği destek ve hizmetler için teşekkür edildi.

Derneğimiz adına hazırlanan buket, Aysan Aran tarafından belediye bşk. Özer Kayalı'ya takdim edildi.
Dernek Yönetimimiz Kuşadası Belediyesi'nde

ALTUNSOY: "Kuşadası merkez ve çevresiyle bir muhacir-mübadil kentidir"

Dernek bşk. Ahmet Altunsoy'un dernek  ve çalışmalarına ilişkin kısa bilgi vermesinin ardından yürütmekte olduğumuz Kuşadası 1. Kuşak Mübadil Kuşaklar Aile Öyküleri, Mübadele Parkı, Kuşadası'nda Mübadele Evi-Müzesi ve Kahvesi  oluşturulması projelerini aktardı. 

Belediye ile geçen yıl başlatılan Mübadele-Mübadil Parkı sürecini özetledi.

Osmanlı döneminde 1821 Mora isyanı ardından başlayarak, çeşitli dönemlerdeki savaşlar, sürgün ve en son 30 Ocak 1923  nüfus mübadelesi anlaşmasıyla muhacir, mubadil, göçmen akımlarının olduğunu;  Rumeli, Balkanlar ve Adalar'dan çok sayıda insanın yerleştiği Kuşadası'nın bu yanıyla gerçek  "bir muhacir ve mübadil kenti" olduğunu belirten Altunsoy, Kuşadası'nda bir Mübadele Parkı, Anıtı ve Müzesi kurulmasında geç kaldığını belirtti.

KAYALI: "Kuşadası'na Mübadele Parkı, Mübadele Müzesi hem yaraşır, hem de yakışır"

Kendisi de Mora kökenli bir muhacir kuşaktan olan Kuşadası Belediye Bşk. Özer Kayalı, mubadil-muhacir kökenli çok sayıda hemşehrimizin yaşadığı kentimizde bir  Mübadele Parkı düzenlenmesinin, müsait bir yerde bir Mübadele-Mübadil Anıtı yapılmasını uygun düşeceğini belirterek, Türkiye'nin birçok kentinde oluşmakta olan bir Mübadele-Mübadil Müzesi'nin de Kuşadası'nda kurulmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti. 

Güzelçamlı'dan olup (Kavala-Pravusta (Eleftere) kökenli)  ve kendisi de  2 kuşak mübadil,  dernek üyemiz ve Kuşadası Belediye meclis üyesi Nurettin Öztürk de Kuşadası ve mahallelerinde yerleşik insanlarımızın tarih-kültür birikimini yansıtacak objeler, fotoğraf ve öykülerle işlevsel olacak bir mübadele müzesinın Kuşadası'na önemli bir katkı ve zenginlik getireceğini vurguladı.

Samimi bir atmosferdeki görüşemenin sonunda,  Kuşadası Belediye Bşk. Özer Kayalı: gerekli ön hazırlık yapılması ile talepler doğrultusunda adımların en kısa zamanda atılacağı sözünü verdi.




Belediye Bşk. Özer Kayalı'yı ziyaret ettik. Belediye Bşk. Özer Kayalı'yı ziyaret ettik. Reviewed by Mübadele Kusadasi on 21:33 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.