Mübadele'de "istisna tutulan" Söke'li Dr. Perikli


Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Derneği BİR KONU-BİR KONUK Kümesinin bugün gerçekleştirilen, Doç. Dr. Olcay Pullukçuoğlu Yapucu'nun, genel olarak mübadeleyi ve özel olarak da Söke'de, Yunan işgali esnasında Türklerin katliamdan kurtulmasındaki yardımı dolayısıyla "mübadeleden istisna" tutulan Söke'nin yerli Rumlarından Dr. Aleko Perikli Camuzaki'yi konu ettiği "Doğdukları Yerde Ölemeyenler" başlıklı sunumu, başarılı geçti ve oldukça ilgi gördü.


Olcay Hanımın sunumda aktarıp paylaştığı, Dr. Perikli'yi "mübadele dışı" tutan Bakanlar Kurulu kararı belgesinin GİZLİLİĞİ 1994'de kaldırılmış.



Günün anısına, belgeyi ve Devlet Arşivlerinden aldığımız Türkçe'leştirilmiş kaydını da paylaşıyoruz




Toplantıyı hazırlayan ve yürüten Bir Konu-Bir Konuk Kümesi'den Zerrin Bağcivan ile Hüseyin Yılmaz'a, toplantıyı görüntüleyip kaydeden ve paylaşan Sibylle Altunsoy ile Y. Kurulu Üyemiz Asu Özlü'ye (fotoğraf ve video kayıtları için) çok teşekkür ederiz.
Mübadele'de "istisna tutulan" Söke'li Dr. Perikli Mübadele'de  "istisna tutulan" Söke'li Dr. Perikli Reviewed by Mübadele Kusadasi on 00:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.