"Doğduğu Yerde Ölemeyenler.." Sunumu 24 Eylülde




Selanik Mubadilleri ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin  BİR KONU-BİR KONUK KÜMESİ'nin Eylül ayı etkinliğinde, Doç. Dr. Olcay Pullukçuoğlu YAPUCU "Doğduğu Yerde Ölemeyenler.." konulu bir sunum ve söyleşi yapacak.

"İnsan doğduğu, yaşadığı toprağa görünmez iplerle bağlanır, farklı nedenlerle uzak kalsa bile bir gün mutlak geri dönme isteğini mutlak hisseder. Yaşlılar bu geri dönme isteğini "toprak çekti" sözüyle tanımlar. Toprak insanı çeker mi, insan hayatı her şeyin başladığı yerde mi bitmelidir?  Özellikle kendi isteği dışında doğduğu topraktan kopan ya da koparılan insanların sonraki hayatları, en iyi olasılıkla "eksik"tir" diyen Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Olcay Pullukçuoğlu YAPUCU, mübadele sırasında, özel yasal düzenlemesi ile mübadele dışında bırakılarak, kalmasına izin verilen Söke'li Rum doktor  Aleko Periklis'in öyküsünden yola çıkarak konuyu ele alacak.

Kuşadası Mübadele Evi'nde yapılacak etkinliğin tarihi ve başlama saati: 24 Eylül 2022, Cumartesi, saat: 16:00.

Kuşadası Mübadele Derneği'nin her ay ve her Cumartesi günü gerçekleştirdiği AYDABİR ETKİNLİKLERİ, her zaman olduğu gibi "halka açık ve ücretsiz"!..

KUŞADASI MÜBADELE ANI EVİ ve TÜRK KAHVESİ
Camiatik Mahallesi, "İKİOLUKLU"
Yıldırım Caddesi, 95
"Doğduğu Yerde Ölemeyenler.." Sunumu 24 Eylülde "Doğduğu Yerde Ölemeyenler.." Sunumu 24 Eylülde Reviewed by Mübadele Kusadasi on 10:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.