Lozan'ın 99. Yıldönümünde: Büyük Mübadil Buluşması



Lozan Barış Antlaşması’nın 99. yıldönümü nedeniyle, Bursa’da mübadillerin yoğun olarak yaşadığı bölge olan Görükle’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Etkinliklere Kuşadası derneğimizi temsilen yönetici ve üyelerimizden oluşan 8 kişilik  bir heyet de katılıyor. Yönetim Kurulu Bşk. Yard. Halime Sarısakal ile Gen. Sekreter Nuran Kaşlıoğlu'nun başkanlığındaki heyet, bu sabah Bursa'ya hareket etti.



“Büyük Mübadil Buluşması- Rumeli ve Balkan Türkleri Bir Arada” etkinlikleri, Nilüfer Belediyesi, Lozan Mübadilleri Vakfı, Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliği  ile 23-24 Temmuz’da gerçekleştirilecek.


Buluşmaya Bursa’daki mübadillerin yanı sıra, Rumeli ve Balkan Derneklerinin yönetici ve üyeleri ile Türkiye’de faaliyet gösteren mübadil kuruluşlarının yönetici ve üyeleri de katılacak.


İki gün sürecek Büyük Mübadil Buluşması’nın ilk gün  etkinlikleri Görükle Stadyumu’nda yapılacak. 23 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak etkinlikler kapsamında ilk olarak Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilciliği Müzik Topluluğu konser verecek. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Arif Ümit İşler’in açılış konuşmalarıyla başlayacak etkinlikte Prof. Dr. İlber Ortaylı da Lozan Antlaşması’na ilişkin bir konferans verecek. İlk günün programı Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu’nun  “Ege’nin İki Yakasından Ezgiler” konseri ile sona erecek


Rumeli ve Balkan Buluşması’nın ikinci gününde etkinlikler Görükle’deki ÇEK Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında Mübadele ve Lozan konusunda uzman olan  değerli akademisyenlerin katılımı ile paneller düzenlenecek.

Lozan'ın 99. Yıldönümünde: Büyük Mübadil Buluşması Lozan'ın 99. Yıldönümünde: Büyük Mübadil Buluşması Reviewed by Mübadele Kusadasi on 08:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.